Journal of Libertarian Studies återuppstår

Strålande nyheter! Den klassiska libertarianska tidskriften Journal of Libertarian Studies, som startades redan 1977 av Murray Rothbard men som lades ned för 10 år sedan, återuppstår med volym 23 redan i år. ”JLS” var när tidskriften gavs ut central för den libertarianska rörelsen och innehåller en mängd intressanta och banbrytande diskussioner. Liksom förut kommer JLS att publicera granskade (peer reviewed) artiklar inom libertariansk filosofi, etik och politik.

Denna återfödelse av JLS är en del i det amerikanska Misesinstitutets ökande fokus på ”scholarship”. Tidigare har institutet renodlat det som kallades Austrian Scholars Conference till att handla enbart om österrikisk ekonomisk teori och man döpte också om konferensen till Austrian Economics Research Conference för att ytterligare förstärka renodlingen.

Men Institutet har dubbelt syfte: österrikisk ekonomi och libertariansk filosofi. I höstas startades således Libertarian Scholars Conference, som syftar till att främja ”scholarship” inom libertarianism. Och nu återupptar man alltså utgivningen av JLS.

Detta är utomordentligt goda nyheter!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *