3 reaktioner på ”Per Bylund i The Agora: Frihet i vår tid”

 1. Varför skulle någon man med självrespekt lyssna på den svarslöse svenskhataren Per Bylund? Vad har såna att säga? Vad nytta har vi av de som inte vill att vi ska finnas till? Varför slicka fiendens fot?

  1. Benjamin Juhlin

   Per Bylund har bakom sig ett tjugoårigt långt engagemang i den svenska frihetsrörelsen. Han undervisar i USA vid School of Entrepreneurship vid Oklahoma State University om entreprenörskap. Han har publicerat två böcker om ekonomi och har publicerats i många olika akademiska tidskrifter. Allt detta har han gjort utan att göra avkall från sin radikala ideologi. Om du inte håller med honom om en kritik av ett specifikt argument är det en sak, men försök vara vuxen nog att gå vidare från det. Här är ett lästips till just Dig: http://files.libertyfund.org/files/2133/Aurelius_1464_LFeBk.pdf / (Förövrigt måste jag säga att Francis Hutchesons översättning verkligen är enastående. Han är också känd för att ha plagierats av Adam Smith i Wealth of Nations.)

 2. Klart att kommuner eller län, eller t.o.m länder behövs….det är odiskutabelt. Dock skall de styras genom demokratiska system typ det som finns i Schweiz och framförallt skall de inte ha våldsmonopol….för med handen på hjärtat…det är väl det de missbrukar i synnerhet. Att 98% av alla övergrepp och kränkningar här i världen begås av en myndighet, och att stater lägger lika mycket på vapen och krig under 3 dagar, som motsvarar vad alla kostnader för barn, skola och utbildning är på ett år, borde vara underlag nog för övertyga den mest envetne. FN bearbetas redan för att kunna ha rätt att ta emot skatt (föreslaget 6%) från individer världen över, för att ha medel nog att köpa loss alla militära organisationer från nationalstaterna och ta över våldsmonopolet för att istället upprätthålla fred och mänskliga rättigheter. Nästa steg i evolutionen är att alla företag och individer konkurrensutsätter administrationerna….detta har naturligt pågått sedan länge…Därför nästa globala finanskris kallas den Geopolitiska. Frihet, säkerhet o rättigheter finns inte inom nationalstaterna…bara i sfären av konkurrens mellan dem….Det är varje individs samhälls-skyldighet att göra sitt yttersta för att både se sig själv som världsmedborgare och gynna staters bra saker och missgynna staters dåliga saker. (Även Sverige har vissa bra saker….som tex avskrivningar på inventarier och momsrätt för micro-företag….även om det skall noteras: ständigt blir krångligare få tillbaka den inbetalda momsen) Du är världsmedborgare och världen är din att välja o vraka i bäst du kan…..det är så världen blir bättre….när varje individ ändrar sin världsuppfattning och gör annorlunda…..gör det du med.
  Tro aldrig du är ensam…bara för att det just nu är bäst att jobba ensam eller i mindre grupper med detta.
  Vill du gå ett steg längre? ….redan idag har globalt närmare 200 miljoner individer hoppat av de nationalekonomiska systemen helt och hållet och även detta ökar lavinartat genom alternativa valutor.
  Världen har alltid förändrats oavsett hur maktfullkomlighetens företrädare och latheten/ vanans makt hos den lilla än kämpat emot.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *