Veckan som förgick (2017-08)

Sverigebildambassadör Ann-Sofie Näslund

Det går fort i hockey. Förra veckan begravde herr Schulman den politiska korrektheten. Den här veckan började SVT nedmonteringen av åsiktskorridoren, då Peter Springare och Leif GW på ren svenska, utan DN-sarneckiska krumbukter, förklarade att invandrare är mer kriminella än svenskar. Nu snuskfantiserar vi om vilka angrepp värdegrunden kommer utsättas för under den kommande veckan.

Meme magic

Veckans huvudhändelse är givetvis då herr president Trump orsakade kravaller i Rinkeby genom att säga ”look at what happened in Sweden”. Sverigebildskommissarierna drog man ur huse och fördömde presidenten med intervjuer på stapplande engelska och statistikmagi. Knappt hade den sista håna-Trump-videon publicerats förrän den första bilen började brinna. Ett exempel på det som inom raketforskningen kallas instant karma. Ungdomarna varierade sitt bilbrännande med misshandel och butiksvandalisering. Våldsmonopolet retirerade bland flygande stenar och lyckades därför inte fånga en enda tjyv, men lyckades i alla fall sätta dit en felparkerare och dra igång en förundersökning mot en polis som siktade för dåligt med sin pickadoll och bommade en ligist.

Sverigebilden!

Trumps oansvariga uttalanden är problematiska för folkprojektet sverigebilden, vår mest värdefulla tillgång. Vad ska utlandet tänka nu om den godaste nationen på jorden? Inte blev det bättre av att två välkända politiker klev ur ledet och tjallade om att sverigebilden inte helt överensstämmer med sverigeverkligheten. Sanningsministeriet såg sig tvingade att agera kraftfullt för att rädda sverigebilden:

 Den svenska regeringen ska nu gå till moteld med en egen debattartikel.

– Vi har kommit till en punkt där Sverigedemokraterna medvetet skadar Sverige genom att ljuga om oss i internationell media, säger justitieminister Morgan Johansson (S).

Mona nära nytt jobb

På tal om våld så har före detta samordnaren mot våldsbejakande extremism, Mona, erkänt nya brott. Den här gången handlade det om att hon skrivit ett lögnaktigt intyg för sin ”livvakt” och intygade att han hade högre lön än han egentligen hade. Under utredningen upptäcktes att Mona hade 363 360 i skatteskulder hos kronofogden. Det är ballt när andra betalar skatt. Om det följer tidigare mönster så borde allt detta sammantaget betyda att hon snart får nytt förtroende uppdrag i regeringen.

Syokonsulent Ylva Johansson

Veckantrollet har under sin skoltid aldrig träffat en syokonsulent med erfarenheter från riktiga jobb. Eftersom syokonsulenter drömmer om att bli arbetsmarknadsminister när de blir stora är det logiskt att Ylva aldrig haft ett riktigt jobb. Men det hindrar henne inte att berätta att bilmekaniker är ett lämpligt, enkelt, arbete för människor utan utbildning. Vi kan tänka oss minst ett annat yrke som attraherar människor utan bildning, nämligen världens näst äldsta yrke.

Sveriges fordonsverkstäders förening reagerade kraftfullt och påpekade att det inte längre finns efterfrågan på ”fordonsmekaniker med låg utbildning” utan att det numera är fordonstekniker som kan IT som gäller.

Solskenshistoria: Första lyckade förlossningen i bil

Vårdmonopolets nya satsning Förlossning i bil har nu sett sitt första lyckade resultat. Efter att folket via representanter röstat för att lägga ner BB i Sollefteå får somliga blivande mödrar 20 mil att åka till närmaste barnbördhus. Detta hände Emma Andersson. Veckan har glädjen att meddela att mor och dotter mår bra. Eller som Emma själv uttryckte saken:

– Utan byxor eller skor, med navelsträngen hängandes och vår dotter på bröstet får jag kliva ur bilen i snön i minusgrader. Blottad för allmänheten. Fan ta er, politiker!

Med varma hälsningar och hopp om ännu en fantastisk vecka

5 reaktioner på ”Veckan som förgick (2017-08)”

  1. Är det inte en viss ironi att anti-nationalisterna målar upp en förskönad bild Sverige, medan nationalisterna säger ifrån att så är det visst inte?

    Visst, nationalisterna kanske ser tillbaka mot en förskönad historia av landet och vill tillbaka till något som aldrig verkligen existerat (”Make America Great Again” etc).
    Men man kan ända ifrågasätta hur är det skulle vara mer ”nationalistiskt” än vänsterpartier som skapar en myt om Paradiset Sverige och sopar alla motsägande faktauppgifter under mattan (PISA, någon?).

    (Hurvida nationalism är något bra eller dåligt är en annan fråga, men i båda fallen tycks både nationalism vara en sorts mytbildning till syfte att driva igenom en viss politik.)

  2. Korrigering. Ylva Johansson har haft ett riktigt jobb. Hon har varit VD för ett företag ägt av en fackförening. Under hennes tid som VD i företaget hade det kostnader på 100 miljoner kronor och inkomster på 5 miljoner kronor.

    Naturligtvis är det ingen medlem i denna fackförening som klagar på att det försvann 100 miljoner kronor från deras medlemsavgifter. De har ju full upp med att anklaga tobakshandlaren i kvarteret som råkade glömma att lämna ut ett kvitto så denna nu är misstänkt för att undanhållit staten 20 kronor i moms.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *