FF 2016: Pontus Lindblom – Bitcoinrevolutionen

freedomfest-stockholm-2016-pontus-lindblom-bitcoinPontus Lindblom höll ett mycket uppskattat föredrag om bitcoin på årets Freedomfest i Stockholm. Han berättade att blockkedjetekniken som bitcoin bygger på kan användas till många andra saker förutom monetära transaktioner.

Det generalla problem som blockkedjan löser är hur man kan lita på sin motpart i en transaktion utan att behöva förlita sig på centrala organ som stater och centralbanker och dessutom göra det diskret. Pontus förklarade pedagogiskt hur det fungerar. Han gav också förslag på nya tillämpningar, som decentraliserade id-tjänster, svarta marknader och anonyma Uber-tjänster som vi kan vänta oss att få se i en snar och ljus framtid.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *