Bylund till Oklahoma State

Per Bylund, senior fellow här på svenska Misesinstitutet, flyttar från hösten 2015 till School of Entrepreneurship vid Oklahoma State University där han kommer att vara Assistant Professor of Entrepreneurship samt Records-Johnston Professor of Free Enterprise. Det kommer att ingå i hans arbetsuppgifter att utbilda både studenter och allmänhet om hur marknadsekonomi (free enterprise) fungerar samt undervisa och forska på ämnen inom både entreprenörskap och marknadsekonomi (två ämnen som givetvis hör ihop).

Dessutom kommer Per att handleda doktorander och magisterstudenter vid Oklahoma State University, framför allt på handelshögskolan Spears och School of Entrepreneurship, så det finns möjlighet för österrikare och libertarianer som siktar på en karriär i akademia (eller en PhD-examen av andra skäl) att doktorera i entreprenörskap med Per som handledare och examinator. Oklahoma State University tillhör den högsta kategorin lärosäten i USA, så kallade ”stora forskningsuniversitet”. Kontakta Per direkt om du är intresserad.

Vi på mises.se önskar givetvis Per lycka till på ”OK State”.

4 reaktioner på ”Bylund till Oklahoma State”

 1. Grattis Per! Sydstatarna är verkligen mer fria i tanken. Ett ordentligt kliv framåt för dig men också för universitetet.

  1. Tack tack! Förhoppningsvis gör min gärning där skillnad i det långa loppet. I alla fall om jag kan få en handfull österrikare att skaffa sig doktorshattar och förskjuta forskningen åt österrikiskt håll.

 2. Känns helt overkligt från ett Svenskt perspektiv att det finns universitet som vågar tillåta undervisning i nationalekonomi av någon som anser sig vara österrikisk ekonom. Stort grattis Bylund!

  1. 🙂

   Det finns plats i akademia för österrikare, men man måste i så fall konkurrera med icke-österrikare på deras villkor. Dvs: publicera förstklassig neoklassisk forskning i välrenommerade neoklassiska tidskrifter. Österrikiska tidskrifter räknas inte (eller räknas negativt).

   Finns klart större möjligheter inom management och entreprenörskap, som är öppna för (och har stor nytta av) verklighetsekonomi. Jag har följt minsta motståndets lag och är således inom entreprenörskap vid en handelshögskola.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *