Veckan som förgick, v.25

crybaby
Jag vill ha respekt och en HBTQ-certifierad fotbollsplan!

Lite mager vecka på dårskapsfronten, eller så är det sommaren som gör oss lite för lata för att orka ta del av all underhållning i nyhetsformat. Men vi har i alla fall noterat att på bara en vecka har bibliotekshögern utvecklat regelrätt bibliotekshögerextremism. Vi har också noterat att asylindustrin prioriterar det viktigaste. Och vi har också fått sommarens lista på de skattehöjningar som svenska folket har valt. Det tycks oss som att veckan gått i NORMKRITIKENS gyllene tecken.

Bibliotekshögerextremism

Förra veckan rapporterade vi om bibliotekshögern och konstaterade att mises.se är moralisk supporter till denna folkrörelse. I veckan gjorde SVT ett snyftreportage från Hässelby. Ungdomarna har ju ingen lokaaaaaal.

Lyssna på Wasam Jawad ”som bor i Hässelby är 24 år och arbetslös sedan två år. Han är en av dem som brukade gå till biblioteket för att hänga och prata med sina vänner.” Några valda citat:

– Hela området är stökigt. Åkermyntan här i Hässelby är jättefint, men ingenting händer. Det finns ingen sysselsättning för unga, det finns inga jobb, det finns inget att göra och det finns ingenstans att ta vägen. Vi är bortglömda, säger Jawad.

Buuuhuuäähh,snyft, snyft. 24-åringarna vill ha ”sysselsättning”, någon som ger dem någonstans att ”ta vägen”. Så de inte känner sig ”bortglömda”. Pojkarna är också väldigt känsliga och tycker det är jobbigt när något säger åt dem att vara tysta:

– Jo, det ska vara tyst härinne, men allt handlar om hur du säger till. Exempelvis, Ellinor som jag jobbar här, henne har jag känt sedan jag var tolv-tretton år och till idag, så har vi jättemycket respekt till varandra. Hon kommer fram på ett jättebra sätt och när hon säger ”nu får du vara tyst”, så klart är vi tysta. Det är på sättet du tilltalar oss. Är du snäll, trevlig och visar respekt, självklart ber vi om ursäkt och går därifrån. Men visar du ingen respekt, ja…då kan det bli bråkigt.

Respekt?!

Wasam ville sparka boll också, men eftersom han inte fick ”stöd” för det så gick det inte att sparka boll.

Wasam Jawad som inte är ungdom längre, men för gammal för att gå till fritidsgården som har 18 års gräns, har svårt att hitta ett ställe att vara på. Under en tid har han försökt dra ihop ett fotbollslag, men de behöver stöd för att kunna driva det.

– Jag behöver ett jobb. Vad som helst. Men det är jättesvårt att få. Vi kämpar varje dag och lider varje dag. Kom och hjälp oss! Åtminstone med en fotbollsplan. Det känns som de skiter i oss, säger Jawad.

Vad sägs om en spark i arschlet istället kanske?

Men enligt reportaget är inte pojkar som Jawal det stora problemet, det är bibliotekshögerextremismen:

Men det handlar inte bara om stökiga ungdomar, utan också om ett annat problem som det inte har talats så högt om.

Biblioteken som ska vara en arena för diskussion och arrangerar seminarier på aktuella ämnen, har fått vittna om hotfull stämning även där.

– I Stockholm stad har det hänt att man fått avbryta seminarier på grund av högerextremistiska krafter och där folk ställt frågor som varit invandrarfientliga helt enkelt, berättar Karin Linder från bilblioteksfacket DIK.

Så ere.

”Arbeta långsiktigt för att förändra mansrollen”

Finns tydligen en grupp som heter ”Fatta man” som jobbar med normkritik. Det handlar om att förändra ”mansrollen”. I maj bjöd man in sju riksdagsledamöter till workshop.

Vi män växer idag upp med en rad privilegier i form av makt och ekonomiskt försprång. Men vi får även med oss destruktiva beteenden som begränsar våra möjligheter på olika sätt.

Manlighetsnormerna gör att vi ständigt måste bevisa vår manlighet och uppmuntrar aggressivt och våldsamt beteende som drabbar folk omkring oss likväl som oss själva. Vi vill att män ska få välja själva hur de vill vara och leva.

Alla ni män som läser detta, kan ni vara snälla att sluta att vara så aggressiva, våldsamma och våldta kvinnor. Det blir så stökigt. Försök frigöra er från normen och välja själva.

Här finns ett uppdrag för skolan, som vanligt:

Skolvärlden är en av de viktigaste miljöerna för att arbeta med normkritik bland unga. Här finns massor att göra!

Vi måste vi lära oss av erfarna lärare och pedagoger kring hur frågor kring samtycke och normkritik kan integreras i grundskolans- och gymnasiets dagliga verksamhet, och fånga upp all den kunskap om dessa frågor som redan finns.

Inför krav på samtycke i lagstiftningen, satsa på undervisning i samtyckeskultur och normkritik för domare, rättsväsende och juridikstudenter.

Med ett historiskt perspektiv gör vi en något annorlunda observation. All historia visar att de samhällen där manliga kvalitéer som faderskap, beskyddarinstinkt och försvarsvilja trängts ut till förmån för riksdagspolitiker som går på normkritisk workshop i mjukisbyxor tenderar att bli invaderade och försvinna från jordens yta.

Nu fyra HBTQ-certifierade asylboenden

Migrationsindustrin fokuserar på det viktigaste: HBTQ-certifiering. Det fattar väl vem som helst, att om man kommer från ett krigshärjat område så är det viktigaste i världen att det inte är dam- och herrskyltar på toaletterna, och att möblerna och färgerna inte valts utifrån”föreställningar om maskulina och feminina färger.”

På Westsura Herrgård har det skett tydliga förändringar i hur personalen bemöter både varandra och de boende, sedan det normkritiska arbetet påbörjades, berättar Mari Anne Helgesdotter.

– Vi ställer inte automatiskt samma frågor, vi säger inte: ”Vad heter din man?” eftersom vi inte förutsätter att alla är heterosexuella. Och nu kan vi fråga ”Vilket pronomen föredrar du?”

Det är RFSL som håller i ”certifieringen”.

Certifieringen som boendet i Surahammar har genomfört gäller i tre år, och kan därefter förnyas så att verksamheten kan vara certifierad i flera år framöver.

Här har vi en lobbyorganisation som skrattar hela vägen till banken.

Samtiden, du är grundlurad.

Prisa regimen, nu kommer skattehöjningarna!

Regeringens vårbudget gick igenom med helhjärtat stöd av den så kallade oppositionen. Skattebetalarnas förening publicerade tidigare en lista på några av de skattehöjningar som folket i det allmänna valet begärde och som nu kommer att verkställas på dem. Här är några av våra favoriter.

  • Höjd skatt på bensin för att uppmuntra hållbara energikällor som solenergi.
  • Skatt på solenergi för att uppmuntra till änn hållbarare energikällor som kall fusion.
  • Höjd skatt på arbete för att uppmuntra till mindre arbete och mer pappaledighet.
  • Höjd skatt på småföretagare för att uppmuntra till färre företag.
  • Ny skatt för ”vägslitage”, tydligen täcker inte den vanliga vägskatten slitage.
  • Höjd skatt på handelsgödsel så det blir dyrare att äta.
  • Höjd skatt på avfall så det blir dyrare att skita.
  • Kemikalieskatt för elektronikvaror för att det ska bli mindre elektronik och mer häst- och vagn.

Etc. etc. in absurdum.

Hur ska man annars kunna finansiera höjda löner för våra förtroendevalda som gör ett så fantastiskt jobb för landet?

Statsminister Stefan Löfven (S) får en lönehöjning med 4 000 kronor i månaden, till 160 000 kronor, från den 1 juli. Övriga ministrar får 3 000 kronor mer, och deras nya lön blir 127 000 kronor.

Slut

Samtiden är som en cirkus full av normkritiska jättebäbisar. En jättestor cirkus med obligatoriskt svindyrt inträde. Du betalar vare sig du vill eller inte, så passa på att skratta åt den för allt vad du är värd. Att bli utskrattad är det värsta den vet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *