Veckan som förgick, v.24

chemtrails
Det här förklarar allt.

En efter en har de stora konspirationsteorierna visat sig vara konspirationsfakta. Här på mises.se har vi krampaktigt hållit fast vid vårt sista hopp: Att åtminstone teorin om chemtrails skulle vara falsk.

Men detta blev veckan då miljöpartiet höll kongress och då nyspråksbegrepp som ”bibliotekshögern”, ”tysthetsnormen” och ”vildcampare” såg dagens ljus. Härav tvingas vi dra en av två slutsatser: antingen häller de något i vattnet, eller så släpper de det från skyarna.

Vårt absolut sista hopp är nu ödleteorin. Snälla, snälla, snälla — låt den vara falsk.

Stolta medlemmar av bibliotekshögern

Det har allt brunnit rätt ordentligt i huvudet på de vänsterpolitiska godhetsivrarna. Inte längre skall det vara fritidsgårdar, utan nu skall det vara bibliotek. Ungefär såhär – anledningen till att dagens ungdom är så stökig, och går och slåss med folk på bibliotek, är för att det inte finns nog med bibliotek för dagens ungdom att föra oväsen på. Tysthetsnormen! Det blotta faktum att det finns någonstans i samhället där man förväntas vara tyst, nämligen ett bibliotek, är så fruktansvärt förolämpande för dagens bortskämda skitungar att de omedelbart måste gå in i ett bibliotek och slå någon på käften. Alltså skall vi tillåta skrikande på bibliotek. Denna teori, gissar vi, har givits oss från genusdepartementet på Södertörn.

Så, som stolt nytecknad medlem i den virtuella bibliotekshögern tänker vi komma med ett motförslag. Det låter ungefär såhär : Batong, pepparspray, nedtagning, bortsläpning, uppläxning, avhyvling, bötesskrivning, inlåsning. Nu kanske någon påpekar att detta inte är så frihetligt. Borde inte en sann frihetsvän vara för allas frihet att göra precis vad de vill, även på bibliotek? Går inte anarki ut på att alla regler skall tas bort? Borde vi inte alla bara sätta oss ned, sjunga en libertariansk Kum-ba-ya och dela på en spliff? Vi har ett förslag även för er. Det låter ungefär såhär : Batong, pepparspray, nedtagning, bort…..

Ni må ta vår frihet, men ni tar aldrig våra böcker! Mot barikaderna!

A(m)en(p)åallvar?

Veckan har även sett årets största komedifestival det statsbärande Miljöpartiets årskongress För de icke-insatta är kongressen välkänd för att leverera stolligheter och ofrivillig humor när den är som allra bäst. Detta år verkar inte vara något undantag, eller vad sägs om:

Låt bostadsräntor finansiera fond för arbetsbefriande

Genom att förstatliga bostadslånen frigörs 64 miljarder kronor. Pengarna ska dels gå till en arbetsbefriande fond, dels till olika forskningsprojekt som syftar till att automatisera samhället – så vi slipper jobba så mycket.

För att tala klarspråk är alltså förslaget detta. Förstagliga alla bostadslån, så att all ränta som betalas på lånen går till staten. Dessa pengar ska sedan gå till att betala folk för att inte arbeta.

What could possibly go wrong!?

Nöjesflygandet måste bli tråkigare

För att flygresandet ska minska föreslås en rad punkter som gör det tråkigare och mer omständigt att flyga. ”Så här jobbigt som det kan kännas att möta en barsk amerikansk gränspolis för att komma in i USA, precis så jobbigt borde det också kännas för den som försöker lämna Sverige via flyg från en svensk flygplats” står det i motionen.

Miljöpartiet vill göra utresor från Sverige till en byråkratisk mardröm så att så få som möjligt kommer att vilja resa ut. Den minnesgode läsaren associerar direkt till hur det var för ryssar och östeuropéer att resa ut ur östblocket innan murens fall: en byråkratisk mardröm. När mp nu slagit in på dessa tankebanor finns det många andra sovjetryska idéer de också kan kopiera rakt av, som omskolningsläger, obligatorisk värdegrundsträning, brödköer etc.

En ny penningreform

För att uppnå ett ekonomiskt system som inte är beroende av tillväxt och där man i stället tjänar pengar på att göra nytta bör Sverige införa ”suveräna pengar”. Det innebär att staten får ensamrätt att ”skapa svenska kronor som digitala pengar fria från skuld och ränta” står det i motionen.

Inte nog med att vi kommer att bli arbetsbefriade om vi förstatligar bostadslån och låter staten håva in räntan. Vi kan även arbetsbefria folk genom att trycka mer pengar. Det kan ibland verka elakt att håna statskramare, och säga att de påstår att alla kan bli rika om vi bara låter staten trycka oändligt med pengar för att betala för all verksamhet, men vi ser det som vår plikt att upplysa människor om sin svagsinthet så de får en chans att bättra sig.

Ett nytt ekonomiskt system

Ett nytt ekonomiskt system måste införas, helst fredligt utan krig och revolution. Lösningen är en basinkomst. Det skulle innebära att banker inte längre behövs och att hela socialförsäkringssystemet kan läggas ner. Rut, rot eller Fas 3 kommer också försvinna, står det i motionen.

För alla dessa nytryckta statliga pengar ska vi alltså, helst utan krig och revolution (tack!), återigen betala folk för att inte arbeta. 

Miljöpartiet vill även bland annat klassa cigarettfimpar som miljöfarligt avfall, avskaffa alla fossildrivna bilar, arbeta för jämställdhet genom att utesluta heterosexuella män, samt att göra el till en mänsklig rättighet. Förutom den uppenbara frågan i vilken omfattning el var en mänsklig rättighet för de pre-industriella människorna, uppstår ju frågan hur förbud av fossildrivna fordon och el som en mänsklig rättighet påverkar de elallergiska? Har MP något emot elallergiska människor månntro? Inför nästa års kongress kan det vara ett ypperligt tillfälle att ”problematisera” kring detta.

Det kan vara värt att återigen påpeka att detta parti alltså sitter i regeringen. Vi har sagt det förut, och vi säger det igen, MP har varit en av de allra bästa saker som har hänt friheten i Sverige på väldigt länge, då de på ett effektivt och helt omedvetet sätt urholkar allt förtroende för det representativa pöbelväldet.

Transraser och den senaste hashtaggen: #wrongskin

På andra sidan Atlanten har ett nytt fenomen observerats: Människor som föds med fel hudfärg. De kan utan att tillfrågas tilldelats hudfärgen vit vid födseln, men när de växer upp inser de att de egentligen är svarta och när de blir myndiga väljer de att bejaka detta och välja att vara svarta. Nu när detta Skapelsens konstruktionsfel äntligen uppmärksammats förväntar vi oss att det kommer strömma in människor från hela internet som identifierar sig som ”transracial”. Så kallas det nämligen på utrikiska. Får vi föreslå ”transrasifierad” på svenska? På kwitter har man gjort sig redo att samla alla dessa missförstådda själar genom att inrätta hashtaggen #wrongskin.

Bakgrunden till upptäckten av transraser är att den svarta medborgarrättskämpen Rachel Dolezals föräldrar nyligen avslöjade att hon föddes vit och bland annat har etniskt svensk bakgrund.

Och på tal om trans bjuder vi här på en liten predikan om egalitismen som sekulär ersatzreligion.

Förakt för de avvikande

Vi har ingen större åsikt i frågan gällande transsexualism, mer än att vi tycker att det värsta man kan göra av något är ett offentligt jippo. Folk som är annorlunda får gladeligen vara det, men ytterst få saker blir särskilt vackra under förstoringsglas. Vi vill däremot ägna ett par ögonblick åt att reflektera över media- och godhetselitens inställning till just frågan om avvikande sexualiteter. Vi vågar nämligen påstå att just godhetseliten ger uttryck för ett alldeles särskilt förakt i denna fråga. För att förklara det är vi dock tvungna att göra en ytterst kort diskurs, för att kunna stadfästa begreppet ”sekulär kalvinism”.

Kalvinismen var en av de kristna inriktningar som uppstod ur reformationen, och en distinkt lärosats var att det enbart vara vissa utvalda som fick komma till himlen. Max Weber har förtjänstfullt argumenterat i sin bok om den protestantiska arbetsetiken, att det för människor i denna typ av läror blev ytterst viktigt att försäkra sig om att man själv tillhörde de utvalda. Hur gjorde man då det? Enl. Weber så gjorde man det genom att bevisa att man var en förtjänstfull person, någon som tog jordelivet på allvar, och ”tjänade Gud på jorden”. Åter då till nutid. Vad har kalvinismen med avvikande sexualiteter att göra? Jo, gott folk, det är så att den socialwissenschaftliga avdelningen har kommit till följande slutsatser :

 1. Egalitism är en sekulär religion, därtill en extrem sådan
 2. Egalitärens främste syfte är att bevisa sin egen godhet, vilket görs genom att fördöma allt som inte är egalitärt, och predika för gränslös ”tolerans”
 3. Den egna godhetens bevisande är en strävan efter sekulär frälsning i jordelivet (medan den kalvinistiska förtjänstfullheten strävade efter frälsning i nästa liv). Eftersom Gud och religion inte är egalitärt, måste frälsningen alltså ske i detta liv. Måhända är det frälsning från sin egen mentala förstockning som är målet, vi är osäkra i frågan.

Detta ger oss vår slutgiltiga slutsats. När egalitären, i sin praktfulla godhet, högljutt försvarar transsexualism och framhåller vikten av acceptans för denna typ av sexuella avvikelse, är det inte för någon stackars transsexuell denne gör det. O nej. Vad egalitären egentligen säger är : ”Se och skåda, hur god jag är, ty jag har i min upphöjda tolerans, som vida överstiger någon annans tolerans, beslutat att acceptera något som är så avvikande och svårtolererat som transexualism!” Egalitären tolererar transsexualism, just för att denne själv innerst inne tycker att detta är det mest oacceptabla som finns, och därför är det genom att proklamera tolerans för detta som flest godhetspoäng intjänas och självfrälsningen hägrar.

En krystad och osannolik teori? Nej, en krystad och osannolik teori är uppfattningen om att mänskligt liv består av sexuell identifikation, och att detta är en huvudsidesnyhet 365 dagar per år. Varje år. Tills frälsning är upp….äsch, ni fattar.

Grattis till brudparet

Vi noterar att Prins Carl Philip, född kronprins av Sverige, sedermera efter grundlagsmanipulation enbart prins av Sverige och hertig av Värmland, just gift sig med sin prinsessa Sofia. Även om ceremonin och de efterföljande festligheterna (liksom prinsessans rygg) var hårt märkta av Modärnitetens anda konstaterar vi att monarkin ändå har en hel del estetiska kvalitéer jämfört med det representativa pöbelväldet.

Dock håller vi fast vid att det bör vara ett explicit och personligt val att underordna sig och betala för monarkin à 15 kronor per person och år, precis som det bör vara valfritt att underordna sig pöbelns riksdag och regering à 100.000 – 1.000.000 per person år beroende på inkomst och skattetabell.

Oavsett vilket så är det alltid trevligt när två älskande knyter hymens band och vi önskar dem all lycka i livet.

Slut

Avslutningsvis vill vi bara vädja om en enda liten sak: Försök låt bli att snorta chemtrails. Annars kan du en dag vakna upp på mp-kongress.

9 reaktioner på ”Veckan som förgick, v.24”

 1. Det går alltid att ställa sig frågan vad ett bibliotek är för något, vad dess syfte är. I min enfald tror jag att det är till för att låna ut böcker. Vissa böcker får inte lånas och då kan man läsa dem på biblioteket. Frågan är då: vad krävs för miljö för att läsa en bok? Ska det vara tyst eller ska det vara en pub, typ?

 2. Mp:s förslag med med suveräna pengar är inte dummare än dagens bankparasitsystem.
  Jag tycker det är bra att dom adresserar denna fråga, kanske kan ge folk lite mer förståelse för hur pengar skapas.

  1. Bra att frågan börjar väckas, men förslaget är ungefär lika dumt som dagens system. Finns ingen anledning att staten ska syssla med penningutgivning, och framför allt inte att den ska ha mandat att öka penningmängden.

   1. Frågan är om inte ”suveräna pengar” är värre än dagens system. Min gissning är att penningtryckandet skulle explodera om politiker kunde göra det utan att behöva gå via banksystemet (som trots allt utgör ett litet hinder).

   2. Precis. Det tragikomiska är då att det finns grupper (Positivapengar etc.) som vill ”fixa” penningsystemet genom att ta bort alla barriärer för statlig inflation.

    Men visst att frågan tas upp kanske trots allt är något positivt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *