Jon Karlung till Freedomfest

Jon KarlungNu är Freedomfest-programmet spikat.

Vi har glädjen att presentera Jon Karlung som den siste talaren vid årets Freedomfest. Han ska tala om övervakning.

Jon är vd för Bahnhof och oförtröttlig försvarare av frihet på internet. Han har motarbetat PTS och andra delar av övervakningsstaten i många år.

“Övervakningen är i grunden ett hot mot friheten. Själva livsnerven i allt vad vi gör sker idag lika mycket på nätet som i den fysiska verkligheten.”

Han har personligen buggat SÄPO när de pressade internetoperatörer att gå med i statens automatiska övervakningsssystem. Så här återberättade Sveriges Radio händelsen:

“Bahnhofs vd Jon Karlung bandade det senaste mötet med Säpo med en dold mikrofon. På inspelningen hörs hur Säpos Kurt Alavaara pressar Karlung, som ifrågasätter den helautomatiska överföringen av abonnenters telefon- och mejluppgifter.

– Vi misstänker en terrorattack i Stockholms city och får in information som gör att det är värdefullt för oss att undanröja. Och det här får vi på fredag kväll klockan 20 utanför kontorstid. Svaret, med manuell hantering, innebär att vi får leveransen på måndag förmiddag. Då smäller det i Stockholm city med 800 döda. Jag tror inte att man vill vara vd för Bahnhof när man säger att man vill göra bedömningar i operativa ärenden.”

”För att vara säker måste man veta allt”, som chefen för DDR:s säkerhetstjänst STASI uttryckte saken.

Vid ett annat tillfälle ville Nordkorea att Bahnhof skulle bygga ett övervakningsnät där all kommunikation skulle ske under deras paraply – och medborgarna skulle förledas att tro att de var fria på det verkliga internet. Det var tänkt som ett slags Truman Show i internetåldern.

Men det är inte bara staten. Idag ser man samma ambitioner hos vissa globala nätjättar. Det växer nu fram ett Googlia / Facebookia som sätter ramarna för allt som sker och har enorm makt över allas liv. Jon kommer tala både om övervakning från statligt håll och informationsinsamling från företag.


 

Hela programmet och instruktioner om hur du anmäler dig hittar du på www.freedomfest.se

Anmäl dig idag!

Anmäl dig också till Freedom-efterfesten (antal platser är begränsade).

Hjälp gärna till genom att sprida Freedomfests facebooksida!

4 reaktioner på ”Jon Karlung till Freedomfest”

 1. Kanon! En av dem jag ville ha med. Bra med VD:ar eller företagsledare som vågar gå ut och ta strid i denna fråga och vågar obstruera så långt som möjligt.

  En hög CIA-chef sade att Facebook var en dröm som blev sann.

  Inte är det terrorister de vill jaga utan helt enkelt oss vanliga medborgare som de vill kontrollera. Lägg sedan några procent av budgetten på att ta fast någon terrorist då och då (vilket kan vara påhittade eftersom allt är hemligt, utredning och rättegång) så luras de flesta medborgare att övervakningen är god.

  Vill man slippa terrorister, ja, då kan man sluta tillverka dem. Ytterligare en konsekvens av staten.

 2. På tal om teknik och maktövertagande, kolla in en bok av Patrick Wood som heter Technocracy Rising.

  Jag tycker han beskriver händelsekedjan med hur agenda 21, övervakning på nätet, smart grid och internet of things (kopplat till NSA) common core utbildning etc hänger samman. Har inte läst boken ännu men sett intervjuer på nätet med honom.

  Här är två
  https://www.youtube.com/watch?v=ul5oQ3wbstQ föreläsning
  https://www.youtube.com/watch?v=H7QlOTi86Nk intervjun börjar 12.13

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *