Premiär för Statens mediepodd

Folkmottagaren var en stor framgång
Folkpodden var en stor framgång

Konkurrensen i podd-etern hårdnar. Myndigheten Statens medieråd lanserar egen podd med det självklara namnet Statens mediepodd. Det finns just nu tre avsnitt ute, och det första beskriver staten så här:

I det första avsnittet av Statens mediepodd träffar programledare Johnny Lindqvist tre gymnasieelever och pratar om deras medievanor, och vem de egentligen litar på, på internet. Det är ett samtal med unga om deras mediedygn.

Vi får lära sig av Sofia om hur man hanterar myskon på Instagram, och Hanna ger oss en snabbkurs i Tinder. Caroline avslöjar att SMS och mail är formellt och allvarligt – särskilt om man använder punkter. Vi pratar också om att aldrig vara i skolbiblioteket, och att det nästan förutsätts att man har med sig sin telefon i klassrummet.

 

4 reaktioner på ”Premiär för Statens mediepodd”

  1. Hahaha o herregud. Oerhört välvald bild. Hade jag haft något kaffe i halsen hade det hamnat i fel strupe 🙂

  2. Kan inte vi äldre få hålla oss till den tidsbeprövade (← åldersavslöjande ord) och närmast klassiska (som i ”grekerna”) allmänna klagan på ”dagens ungdom”, utan att från högst officiellt håll få oss itutat, som vore vi producenter av gåslever, vad ungdomar egentligen tycker och tänker? Vi vet det redan.

    Iallafall såpass noggrannt som vi bryr oss om att veta. Och hur mycket ska man egentligen anpassa sig – till ett program producerat av Reichsmedia? Istället kunde man lyssna på sina närmaste för att bilda sig en uppfattning utifrån en känd population.

    I den mån sådant saknas bör man låta dessa ”element” behålla sin ”stofila” inställning för att återigen på tidsbeprövat, klassiskt manér få svar på tal från den fjunigare generationen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *