Folket kräver sko-neutralitet

neutral-sko
Universalskodon av högsta kvalité enl. sko-neutrala normer

Konsumentombudsmannen har upptäckt att det säljs skor av olika kvalité, olika hållbarhet och till olika priser. Hen har också upptäckt att olika skor fungerar olika bra för olika fötter och på olika underlag. Vissa skor tycks fungera bäst på dansgolvet, andra fungerar bäst i skogen, återigen andra passar bäst till jobbet.

Så kan vi inte ha det!

Och tänk om en skotillverkare börjar tillverka riktigt usla skor och kräva 15.000 kr paret. Konsumenterna kommer bli fullständigt pungslagna av en sådan usel skotillverkare. För alla behöver ju skor. FN borde göra det till en mänsklig rättighet (tillsammans med gratis blockflöjtsundervisning i kommunal musikskola).

Vi kräver därför att ALLA skor ska passa lika bra på alla fötter och kosta lika mycket och passa till alla ändamål. Vi kräver sko-neutralitet!

De största aktörerna i skobranschen vill ta ansvar och går i bräschen för uppropet. De har hjälpt oss att ta fram den nya lagtexten med licenskrav och normer på neutralskon som alla skotillverkare, särskilt deras små uppstickar-konkurrenter, inom kort måste ansöka om och rätta sig efter.

Men framför allt måste det snarast inrättas en myndighet för att garantera sko-neutralitet och den bör lämpligen heta SKOVERKET.

6 reaktioner på ”Folket kräver sko-neutralitet”

 1. Alla dessa skoallegorier är lysande. Visar verkligen hur korkat det kan bli.

  Klaus! Du riskerar att bli skominister.

  1. Det finns flera artiklar på mises.se där en företeelse byts om mot skor. För mig blir det i alla fall tydligare att se hur dumt något kan bli. Det kanske inte är för att visa att socialism är dumt utan mer hur det kommer sig att statligt omhändertagande är dumt.

   Fast gå vi tillbaka till socialism så är nog poängen att några få personer kan aldrig veta mer eller bättre än vad många människor kan. Några som har fattat det är personer som håller på med artificiell intelligens. De låter många robotar med lite vetande använda sina små vetande till att bli lite mer vetande. Den ”intelligentaste” datorn i världen sägs vara lika klok som en lobotomerad kackerlacka. En miljon sådana kackerlackor eller robotar kan kanske klara av det som en normal kackerlacka kan klara av. Med det sagt att hela Sveriges befolkning vet oändligt mycket mer förståndigt än vad 349 personer i riksdagen är.

   Eller. Av tusen olika privata vårdalternativ kommer flera ha en idé om bra vård som vida överstigar vad Jonas Sjöstedt anser vara bra vård och säkert kommer 90 % av alla människor i Sverige ha en uppfattning om bra vård som avviker från vad Jonas Sjöstedt anser vara bra vård.

   Jag brukar fråga åldringar när så bjuds om de någon gång har blivit tillfrågade vad de önskar med vården? Hitintills är svaren till 100 procent nej.

   Så. Vem vet bäst vilka skor jag behöver?

   1. @Göran : Vi gillar helt enkelt skor som analogi 🙂 Av någon anledningen fungerar den alldeles utmärkt – kanske just för att vi aldrig haft ett skomonopol så att folk ser det som naturligt absurdt.

 2. Klaus, du glömde skoverkets uppdrag att konstant förbättra folket upplevelse av sagda skor.

  Man lägger in ett gps/wifi chip i skosulan. På det sättet kan man mäta hur långt (lustigt nog även vart) skon har gått. Man spelar in alla ljud som genereras runt skon och sedan automat överför inspelningen via wifi på olika (många och dolda för det inte skall se så trist ut) platser runt i landet. Då kan man höra om folk har någon feedback att ge angående skon (man lovar att bara använda banden för skorelaterade saker). Detta efersom alla kanske inte vill fylla i dom 15 blanketter det behövs för att komma innanför dörrarna på skoverket. Feedback är nödvändigt, hur ska man annars kunna förbättras?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *