Veckan som förgick, vecka 7

Vecka 7. Att sammanfatta händelser i Det Nya Sverige är som att försöka pricka in botten på en aktiekurs. Varje gång man tror att the bottom is nådd så visar det säg att nästa vecka blir ännu mer bisarr. För detta är vi på Veckan naturligtvis tacksamma. Under den gångna veckan fick vi lära oss att skolavslutningar i kyrkan och vägran att utföra aborter (dvs inte döda) är att likställa med islamistisk jihad (dvs att döda). Örebro upptäcker att massagesalonger är mer än vad de utger sig för att vara, till journalisternas… förtret? Vidare har det framkommit att en ”grön” minister inte har rökt marijuana, samt att dårskaperna inte enbart existerar på vår sida av Atlanten, utan de har även spridit sig till de västra brittiska kolonierna. Vi delar även med oss av första akten av en tragedi i tre delar: Svenska försvaret: 2015. Och lite annat småttågott.

En helt vanlig vecka i upp-och-ner-vända världen

Skolavslutning
Varning: Bilden kan upplevas som stötande.

Mona Sahlin och Lennart Götesson vet att berätta att kristendomen, med sitt envetna abortmotstånd och kyrkogående, är minst lika hemsk som islamistiskt jihad, med slaveri, våldtäkter, halshuggningar, eldbegängelse av levande, defenestrering (ok, de har kanske inte utfört just det än, men det är ett fint gammalt ord som snart kan vara bra att kunna) etc.

Och principiellt finns det ju ingen skillnad mellan slaveri och våldtäkt och att någon vägrar utföra en abort eftersom vederbörande anser att det är mord. Och principiellt är det ju faktiskt samma sak att sjunga psalmer på skolavslutningen som att hugga huvudet av alla som inte håller med dig i din religiösa åskådning. Klart som korvspad. Fattar ju vem som helst.

Detta är tolerans och humanism Anno Domini 2015.

Dessa frågor visar på det bisarra med en offentlig, tvingande, monopolistisk vårdskolaomsorg där ingen tillåts välja, men alla hamnar i kläm, tycks svischa förbi de flesta debattörer.

För i Sverige ”tycker vi olika”. Vi är Charlie, helt enkelt. Världens mest toleranta folk. En stormakt i tolerans, humanitet, men framförallt ödmjukhet. Fast sanningen är ju en helt annan när det verkligen kommer till kritan, vilket blir uppenbart i Jan Helins senaste krönika. För några veckor sedan var Jan Helin och Aftonkommunisten Charlie med hela det svenska folket. Idag spelar de en annan melodi.

Som Noam Chomsky, och säkert många före och efter honom, påpekade i Manufacturing Consent (sevärd), man har inte yttrandefrihet för att folk ska få uttrycka de åsikter och värderingar man redan håller med om, utan just för att de ska få uttrycka de åsikter och värderingar man inte håller med om. Annars kan man lika gärna säga att Stalin hade yttrandefrihet. Det är fullt möjligt att det finns personer på Aftonkommunisten som skulle hylla yttrandefriheten i Stalins Sovjet (ingen nämnd, ingen glömd), men för oss som ej ännu blivit botade för våra tankefel är det en bisarr inställning.

Massöser erbjuder ”happy ending” men får ingen semester

Nerikes Allehandas journalister slogs på redaktionen om vilka som skulle få gå undercover och fiska efter sexuella tjänster på Örebros thaimassagesalonger. ”Jag!”, ”Nej jag vill!”, ”Skicka mig!”

Det är i alla fall en kvalificerad gissning. Vi kan liksom se det framför oss.

Avancerad grävande journalistik på internet gav förhanden att staden har hela 17 salonger. Undercover-besök IRL visade att på 7 av 10 kunde man få lyckligt slut för en femhundring.

Enligt svensk lag finns det tre problem med detta. Kvinnorna erbjuder osedliga tjänster, de jobbar svart så staten inte får sin del av de osedliga tjänsterna, och kvinnorna har ingen semester. Allt är så klart männens fel.

– Vi har försökt visa på vilka förhållanden kvinnorna jobbar. I viss mån är de offer och det är inte olagligt ett erbjuda de här tjänsterna. Det är männen som begår brott, säger Per Bokvist reportern som tillsammans med kollegan Mattias Frödén gjort granskningen.

Örebropolisen kan lära sig ett och annat av polisen i Jönköping:

Vid ett tillslag mot salonger i Jönköping och Ulricehamn hittade sperma från 15 olika män på massagebritsar och handdukar, skriver NA. Kvinnan som drev salongen hävdade att männen tillfredsställt sig själva, men dömdes till fyra månaders fängelse för koppleri.

Finns det något mer ologiskt än svensk lag?

Osedlighetsproblemet är lätt att lösa. Spela in ”massagen” och distribuera som porrfilm så blir handligen laglig. Återstår sedan bara att lösa skattsedel och fuck-anslutning.

Akt 1, Scen 1 – Svenska försvaret, 2015

Året är 2015, och Kapten Genderrådgivare, ett effeminerat mänskligt djur, knappt skuggan av en man, har precis landat på frontlinjen. Menige Karlsson kommer springande från skyttevärnet och ropar till sig Kapten Genderrådgivare.

Karlsson: ”Kapten! Personen där har splitterskador i vänster axel och en kula i höger ben!”

Genderrådgivare: ”Det är då fan att Karlsson aldrig kan förstå vad som är väsentligt. Vilket GENUS har den skadade valt?”

Karlsson: ”Den skadade blöder rätt kraftigt kapten”

Genderrådgivare: ”Ja, men vilken typ av underkläder vill HEN ha på sig efter operationen?!”

Karlsson: ”Statistiskt sett är den skadade en man kapten”

Genderrådgivare: ”Är Karlsson rasist?! Har han glömt gender-arbetet?!”

Karlsson: ”Den skadade dog just kapten”

Genderrådgivare: ”Tacka fan för det, så mycket som Karlsson kränkt vederbörande de senaste minuterna”

Ridå.

Braff-lapp

Zach-Braff-TwittrI Mises.ses jämställdhetsstadgar som skickats in till genusmyndigheten i dubbla påskrivna kopior står det inskrivet att vi bör ha minst en utrikes nyhet per vecka, för att visa att det minsann inte enbart är Sverige det är fel på. Veckans utrikiska kommer från USA. Veckan som gick hade ett gäng kändisar och artister en TV-sänd träff där det delades ut priser. Vissa artister framträdde även live, och det var under ett sådant framträdande som rasismen återigen visade sitt fula ansikte.

Pharrell Williams, en mörkhyad, lagom tjock man i sina bästa år, framträdde på scen i kläder typiska för en piccolo (eng. bell boy). Som ni ser på bilden ser det så klart oerhört löjligt ut, vilket säkerligen också var poängen med att bära dräkten. Zach Braff, känd från TV-serien Scrubs, postade ovanstående tweet på en apa som bar samma löjliga kostym, och skrev att apan bar kostymen bättre.

Twitter exploderade så klart, och folk började kalla Braff för rasist, eftersom det faktum att han postade en apa automatiskt innebär att han menade att Pharrell Williams, som ju är mörkhyad, är en apa, ja han måste ha menat att alla mörkhyade människor är apor.

Att det snarare kanske är de så kallade ”anti-rasisterna”, som omedelbart och automatiskt jämställer en mörkhyad man med en apa, som är de verkliga rasisterna är det ingen som uppmärksammat.

Dessutom var det så att Braff gjorde rösten till den piccolklädda apan, vilket då egentligen borde innebära att han likställer sig själv med apan, och jämför sig själv med Pharrell Williams. Men detta är onekligen ett alldeles för djupt resonemang för de evigt kränkta, så vi lämnar det.

Den gröna ministern

Alice Bah Kuhnke, som under sin korta tid som minister redan har hunnit med att leverera den ena intellektuella höjdpunkten efter den andra, fortsätter att prestera.

Alice Bah erkände tidigare, då hon tillträdde som minister, att hon har rökt marijuana. Det är tveksamt om någon uppfattade det som en chockerande nyhet, att en minister i miljöpartiet de gröna har rökt marijuana. Dock har Alice Bah nu backat från sitt tidigare påståendet, och hävdar nu att det inte alls var marijuana. Nej, det var tydligen så kallad ”parfymerad indisk tobak”.

Parfymerad indisk tobak.

Vad har vi att säga om detta? Parfymerad indisk tobak, jazztobak, gräs, majja, etc. Kärt barn har onekligen många namn, Alice. Kanske är det så att det är Alice minne som sviker henne. Ett sviktande minne är som bekant en effekt av upprepad marijuanarökning.

För övrigt kan det noteras att nyheten här är att en miljöpartist alltså helt offentligt hävdar att hon inte har rökt på.

Frågan är om Alice Bah kan sitta kvar eller om detta kommer att leda till en förtroendekris inom Miljöpartiet.

Tillika den gröna terroristen

Värmlandspolisens presstalesperson Tommy Lindh irriterade sig på såssar och miljöpartister och postade följande stycke prosa på nyllet

Jag tittade på Åsa Romsås på tv innan jag gick och lade mig i går kväll. Det gynnade ju inte nattsömnen. Den är inte riktigt riktig och hon företräder inget politiskt parti, utan en terroristorganisation i den bemärkelsen att man terroriserar folket utanför stan med nya utredningar.

Vinterkränksjukan bröt genast ut med full kraft, men förvånande nog tycks det som att  Tommy efter detta får utökat förtroende och en implicit befordran.

Nu tyder mycket på att Tommy Lindh breddar sitt uppdrag för polisen. Vid årsskiftet slogs Värmlandspolisen ihop med Örebro och Dalarnas län.
– Mina chefer ligger på och jag misstänker att jag kommer att få uppdraget som presstalesman för hela regionen, säger Lindh

Vi gratulerar Tommy och hoppas att han med tiden får ännu mer ansvar och förhoppningsvis föra talan för hela Sveriges poliskår. Terrorister ska hållas kort.

Årets DN kulturpris på 50.000 kronor för ännu en bok om vagina och mens

Gäsp. Kan vi inte det här ämnet snart? Hur mycket mer ”upplysning” och konst behövs innan det imbecilla folket kan anses vara upplyst?

Årets kulturpris går till serietecknaren Liv Strömquist för hennes seriealbum ”Kunskapens frukt”. På tisdagskvällen tog hon emot den vita prisstatyetten ”Lilla regnet” och 50.000 kronor på en Söderkrog i Stockholm, där segern firades under en mindre middag med inbjudna gäster.

DNs kulturredaktion kan knappt hålla sig av lycka:

Förtjusningen i Liv Strömquists seriekonst sträcker sig förstås långt utanför DN:s kulturredaktion.

Vi är också förtjusta.

Och därmed önskar vi en trevlig vecka. Vi ses på andra sidan.

6 reaktioner på ”Veckan som förgick, vecka 7”

  1. För att utveckla Zach Braff historien lite. Han spelade HELA apan, ja, eller ansiktet också iallafall. Han var ju apan, därav ”I” i ”#Iworeitbetter”.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *