Veckan som förgick: vecka 48

Den senaste veckan som förgick bjöd i vanlig ordning på riksdagskomik, men även en hel del kränkningar. Rasistiska tröjor, rasistiska lappar och nazistiska leksaker. Håll till godo och ha en härlig vecka!

Nya stjärnor i riksdagen!

Riksdagsdebatt på hög nivå (censurerad för känsliga läsare)
Riksdagsdebatt på hög nivå (censurerad för känsliga läsare)

En av de roligaste sakerna med riksdagen är att det ständigt dyker upp nya lustiga typer som har sett sanningen och skall förklara för oss hur utopia skall nås med tre enkla handgrepp. Senast ut är Adnan Dibrani, som har fått en strålande idé : Hyr in ungdomar för att äta! Det skapar ju jobb, för tusan! Någon måste ju vända hamburgarna! På precis samma sätt som det skapar jobb att hyra 349 tokstollar för att tala goja i riksdagen, men där är en sarkasm som kanske gick över huvudet på eventuella riksdags-newbies.

Tillåt oss att ge ett historiskt förslag, eftersom vi råkar vara pålästa om var dumheterna kommer ifrån (till skillnad från dem som uttalar dem) : Varför inte gräva ned flaskor med pengar, och sedan skapa efterfrågan genom att låta folk springa omkring och leta efter dem? Då alla vet att kapital skapas genom att skapa pengar, så är ju den potentiella kapitaliseringen oändlig, och vårt största ekonomiska problem har sedan Keynes inträde inte varit att faktiskt producera saker – problemet är att vi inte har något att göra!

Slutligen finner vi det gulligt att finansministern står och ler mot sina yngre adepter. En vacker dag kanske även de kommer få möjlighet att applicera sin visdom på statens finansier. Och då, gott folk, då är nog utopia här på riktigt. Skulle något gå fel går det alltid att påpeka att det bara är män som har haft andra åsikter i talarstolen, alltså är det patriarkatets fel. Vi får lov att rekommendera att lilla gumman slutar leka riksdag innan hon förstår hur riksdagsdebatter går till. Kan bli så mycket kränkta känslor och projicering annars.

Industri? Schmindustri!

Det uppmärksammas av en viss ”chef för reforminstitutet”, vilket ger såpass Sovjetiska vibbar att vi egentligen borde stanna där, men nåväl vi fortsätter; det uppmärksammas att svensk industriproduktion nu sjunker i mycket rask takt. Detta samtidigt som prognostikörer och tesumps-läsare fortsätter att skria ”klockan ett och allt är vääääl”. Hur hänger det här ihop, egentligen? Förenklat hänger det ihop såhär : De senaste trettio årens allt mer globala ekonomi innebär utan tvivel att mindre tung industri kommer finnas kvar i Sverige, och mer utomlands, huvudsakligen p.g.a. löneskillnader. Men, och det skall påpekas, detta är en långsam process, som mer än väl bör kunna kompenseras av framträdandet av nya svenska industrier, som arbetar i mer kapitalintensiva branscher. Allt som krävs för det är att vi har en relativt fri ekonomi, med möjlighet för vanligt folk att spara och investera pengar. Err. Hoppsan.

Nåväl, när detta nu inte har skett kan vi notera att industri-produktionen i Sverige alltså sjunker, vilket kommer leda till färre industri-jobb och generellt tråkigare tider, särskilt för de lågutbildade. I brist på nybildning av kapital så kommer gamla industrier försvinna, och ersättas med plus-jobb. Varför är det inte full panik över utvecklingen? Varför kräver ingen att staten slutar lägga krokben för industrin? Lyckligtvis har Riksbanken löst detta genom att lägga en stabil dimridå i form av en gigantisk bostadsbubbla, vilket gör att vi än så länge kan konsumera som om framtiden var ljus som en supernova. Behöver du pengar? Sälj ditt hus, köp ett nytt och vips har du frigjort ett par hundra tusen i ”köputrymme”. I USA fnös man efter finanskrisen åt att man tidigare hade använt sina hus som bankomater, men i Sverige är det fortfarande modus operandi.

Lösningen, om vi får gissa, är att exportlobbyn kommer börja skrika allt högre igen om att kronan måste försvagas. Med lite tur kommer detta dock inte kräva några särskilda åtgärder från Riksbanken, utan kan bli en naturlig konsekvens av att utländska innehavare av svenska bostadsobligationer börjar sälja av dem i panik när svensk bostadsmarknad beger sig söderut. Det är dock en historia för en annan dag. Tills dess : Industri, who needs it? Vi har ju plusjobb och FAS III!

Sverige har fått religiös polis

Lagar om hatbrott och hets mot folkgrupp är juridiska missfoster. De får obehagliga konsekvenser. Bland annat att polisen numera springer omkring som muslimsk religiös polis och tar folks kläder i beslag om de har tryck som kan tänkas såra någons ömmas känslor.

På den tiden då folk inte var så lättkränkta förstod man att yttrandefrihet handlade om skydd mot statens ständiga önskan att tysta undersåtarna, hindra dem att samlas, tala och publicera åsikter MOT STATEN. I våra lättkränkta tider har staten hittat på ett finurligt och till synes moraliskt sätt att ta sig runt detta: Genom att spä ut yttrandefrihetsbegreppet och inkludera förtal, osympatiska åsikter, ”hat” och obekväma sanningar. På det sättet kan man på ett snyggt sätt tysta människor med felaktiga åsikter om till exempel skattesubventionerad invandring, politiskt styrd integration, kön, ekonomi, etc.

Världens skitnödigaste folk?

Vidare på ständiga temat kränkt så har en butiksägare  i Eldsberga, som även sitter i kommunfullmäktige, fått en ”delvis mycket rasistisk lapp” uppsatt på butiksdörren. Det står bland annat att Sverige var bättre när Bert Karlsson bara sysslade med musik, och då man inte behövde låsa dörren, cykeln eller bilen.

Butiksägaren ”rasar” mot den rasisitiska lappen. Läs den själv, och se om du kan hitta något som har med ras (vilket ju är en social konstruktion) att göra.

Som tur är lappen polisanmäld. Vi utgår ifrån att polisen avsätter ordentligt av alla sina många resurser för att gå till botten med brottet och vederbörligen dra den skyldige inför rätta.

Zandra Feminizt

Nyheter 24 publicerade en populär text i veckan, författad av Zandra Hedlund, medlem i Feministiskt Initiativ. Hon konstaterar att det mesta onda här i världen är mäns fel, och därav följer hennes slutsats att ”Män är vår tids största säkerhetsrisk”.

Man läser texten och väntar på hennes rekommendation av lösning, men det bidde bara en tumme:

Maskulinitetsnormer skadar personer av alla kön och det våldspreventiva arbetet måste fokusera på kopplingen mellan maskulinitetsnormer och våld med utgångspunkt från hur maktfaktorer respektive förtryck samverkar.

Det är väl som vanligt: Här behövs mer normkritik, skolan måste ta sitt ansvar, radio, teve, kulturen, etc. och andra politiska åtgärder. Frågan är bara hur man ska tolka fakta som dessa, som Zandra själv presenterar:

Är du transkvinna är risken ännu större att du utsätts för våld än om du är ciskvinna. Rasifierade utsätts för våld i högre utsträckning än vita. Transpersoner i allmänhet och transfeminina i synnerhet är den grupp som har störst risk att bli utsatta för våld.

I själva verket är det utopiska socialister av Zandras snitt som visat sig utgöra en mänsklig säkerhetsrisk. Den ideologi hon representerar, klent dold bakom en godhetsfasad, ligger bakom hundratals miljontals mord, och då talar vi inte ens om krig.

För den som vill läsa mer rekommenderar Nyheter 24 insprängt i artikeln ytterligare två artiklar på temat:

LÄS ÄVEN: Sofia Eriksson, 16 år: ”Jo, alla män”
LÄS ÄVEN: Totte Löfström: ”Ja, jag hatar män”

Ullared säljer nazileksaker

Bingo! Ännu en kränkthetsjägare har fått napp: Ullared säljer leksaker med WW2 tema som innehåller… (håll i er)… TYSKAR!

På hjälmar och uniformer sitter välkända symboler som järnkorset och örnen.

– Det här är inget vi vill föra vidare som någon form av ideal. Vi ska plocka bort det direkt och titta på om det kan uppfattas stötande, säger Boris Lennerhov.

Hade den kränkta pappan läst på lite innan han lät de inlärda reflexerna ta över så hade han upptäckt att:

1. järnkorset kommer från Tyska Orden på 1200-talet, infördes som tecken för tyska armén på 1800-talet och att det är dess tecken än idag.
2. örnen härstammar från Tysk-Romerska riket och sitter på Tysklands statsvapen än idag.

Snart måste vi nog rensa ut nazisterna ur skolornas historieböcker, för nationalsocialismen kan uppfattas som stötande, och socialism är ju inget vi vill föra vidare som någon form av ideal.

Ragnar 15 år får inte vara Lucia

Vi börjar närma oss tiden på året då man förr såg fram emot julefrid, men numera måste utstå ytterligare en politiskt konstruerad konflikt.

Metro meddelear att Ragnar 15 år inte fick vara Lucia. ”Beskedet gjorde honom förvånad och förvirrad.”

Ja, det är lätt att bli det när man gått i svenskt dagis från 1 till 15 års ålder och fått lära sig att alla får vara Lucia.

För övrigt startar vi nu klockan och väntar på att få se hur länge det dröjer innan Tre Gubbar från pepparkakeland, så bruna så bruna och med hattarna på sné blir bannad från svenska skolor. Är det inte fullständigt uppenbart att Alice Tegnér hetsar mot folkgruppen rappare?

Guld

Det är mycket guld nu. Det börjar påminna om 1971. Tidigare i år ville Tyskland ha tillbaka sitt centralbanksguld från USA. Men sen i juni kom man fram till att det nog är i tryggt förvar trots allt. Ingen tysk har visserligen fått se guldet, men amerikanerna har lovat att det är i tryggt förvar. Ukrainarna har tydligen kommit till samma slutsats, eftersom någon tycks flyttat allt Ukrainskt centralbanksguld till USA.

Trots detta har Nederländerna begärt och fått hem 122 ton av sitt guld.

Dessutom är det tal om att Frankrike ska begära hem sitt guld också.

Och Ryssland och Kina fortsätter att köpa guld.

Och idag, söndag håller Schweiz folkomröstning om huruvida folket ska kräva att banken håller 20% av sina reserver i guld.

Som av en händelse publicerade Citibank just en rapport om guld och kallar guld för en 6000 år gammal bubbla och ”glänsande bitcoin”.

Vi får väl se.

Obs. Eftersom centralbanker inte har någon plats i en fri ekonomi så är det meningslöst att de äger en massa guld, om de inte tänker möjliggöra inlösen av papperspengar i hårdvaluta, vilket vi kan glömma någonsin kommer hända. Men även om de skulle erbjuda inlösen så måste de finansiera inköpet av guldet på något sätt, och gissa vem som skulle få betala för det?

Ha en härlig vecka! Glöm inte att skratta åt det mesta.

8 reaktioner på ”Veckan som förgick: vecka 48”

  1. Tur att lappen är polisanmäld. Förövrigt blev Börje Salming den gamle hockeykämpen också beskylld för att vara rasist. Han hade klätt ut sig till Sitting Bull i någon kalender. Indianer och sioux stammen tar uppenbarligen väldigt illa vid sig av att man klär ut sig som indian. Nä, Svenskar har uppenbarligen för lite att göra på dagarna.

  2. På tal om yttrandefrihet, jag undrar när man kommer införa begreppet ”hets mot välfärden”, då folk pratar om skattesänkningar eller avregleringar, är väl bara en tidsfråga.

    1. Rolig tanke. Men det är nog ingen risk att det behöver införas. Välfärden och socialism sitter väldigt hårt präglat i varje svensk medborgares ryggmärg. När jag tar diskussioner med folk om t.ex. skolan brukar de flesta efter ett tag bli rabiata och hänvisar till att alla ska ha lika dåliga förutsättningar för den som har lite mer pengar ska inte kunna ge sina barn bättre förutsättningar.

  3. På tal om skolan. I senaste Skavlan var författaren och journalisten Caitlin Moran från England med. Hon är en väldigt framgångsrik skribent och musikkritiker. Hon har fått många utmärkelser. Det roliga med henne är att hon slutade skolan när hon var elva år gammal.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *