Mer om så kallad ”azizonomics”

Det har på sistone blivit omåttligt populärt att avfärda nationalekonomi som en vetenskap som helt och hållet fallerar och därför måste göras om. I grunden.

Till stor del började det med så kallad behavioral economics, vilket ofta är en gammal vänsterkritik mot marknaden maskerad som illa underbyggt vetenskapande. Men det finns en hel uppsjö av alternativa rörelser, som hittar på än det ena och än det andra – ofta ganska makalösa grejor. Inte sällan är kritiken baserad på dålig kunskap, dåligt tänkande och bristande logik. Men om man vill vara positiv så är det ju bra att frågorna diskuteras – och att så många känner så starkt för ett så viktigt ämne som ekonomi.

Jag diskuterar en sådan kritik idag i en artikel på Mises.org. Så kallad ”azizonomics”, som ödmjukt nog han som kommit på denna käcka blandning av pseudösterrikisk och keynesiansk ekonomi uppkallat efter sig själv…

We Don’t Need ”Animal Spirits” to Understand Economics

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *