Radio Mises tar över världen

Vi vill tacka våra lyssnare som laddar ner och lyssnar på vårt blabbande i cyber-etern. Det startades som ett experiment och vi hoppades på hundra lyssnare. Nu har varje avsnitt laddats ner ca tusen gånger, vi har ca 3600 nedladdningar i månaden med en tillväxt på ca 10 procent per månad. I den här takten lyssnar hela Sveriges befolkning om åtta år och hela jorden om 13 år. Vill ni hjälpa oss så fortsätt sprida våra avsnitt genom att länka, maila, rekommendera dem till alla ni känner.

Stort tack!

Edra ödmjuka pratkvarnar i cyber-etern, Klaus och Hans, med uppbackning av hela mises.se-redaktionen.

13 reaktioner på ”Radio Mises tar över världen”

 1. Mkt roligt att höra! Ser just nu en video från Miseskonferens i Texas från 2010 där Ron Paul talar. Bl a nämns den fantastiska utvecklingen av spridningen av dessa humana och naturliga idéer!
  Mkt uppmuntrande och kuligt.
  Ni gör ett fantastiskt jobb!
  Tacktacktack!

 2. Scroger Ruton

  Jag är väldigt glad att ni startat Radio Mises. Jag har relativt nyligen börjat bekanta mig med libertarianism eller österrikisk ekonomi men har i många, många år provocerats av statens enorma makt och klåfingrighet och sett att detta så ofta leder till klumpiga perverteringar och resursslöseri i stil med de sovjetiska tiokilosspikar som omnämnts ett par gånger i programmet.

  I dagens Sverige ser vi många obsceniteter som likt sovjetspikarna aldrig hade skapats om det inte vore för de enorma resurser som staten förfogar över och den enorma makt den utövar.

  Fint att någon säger ifrån, och väldigt positivt att så många vill lyssna.

  Jag ser fram emot nästa avsnitt. Jag skulle gärna höra vad ni har att säga om Ron Paul, som åtminstone jag upplever som ett ljus i mörkret i amerikansk politik.

 3. Instämmer med ovanstående, mkt roligt att höra!
  Hade gärna hört er utveckla vad den intersektionella förtrycksmatrisen innebär då ni nämnt den ett par gånger. En enkel googling ger inte resultat 🙁

 4. Västerrikare

  Tack för tiden ni lägger ned.

  Debatterade med en kommunist på mitt våldsfinansierade jobb häromdagen. Mina argument för en fri marknad nådde inte enda vägen fram kan man säga. Han använde Aralsjön som vasst argument mot en fri marknad. Läser man på Wikipedia står det:

  ”Lenin och Bolsjevikregeringen bestämde år 1918 att Syr-Darja och Amu-Darja skulle användas till konstbevattning av odlingar för spannmål, meloner, bomull och ris. Genom dessa avledningar av tillflödet, särskilt för odlingarna av bomull och ris, har sjön krympt drastiskt. Sedan 1960 (då sjön var världens fjärde största) har ytan minskat med 55%, volymen med 80% och nivån har sjunkit med 19 meter; därmed har salthalten ökat. Den höga salthalten gjorde att nästan all fisk dog ut.,,”

  Han hade fler roliga argument, men nu ska jag käka müsli.

 5. Extrapolering är en fin konst – den har vi lärt oss av statliga ekonomer 🙂

  Vi kan säkert nämna Ron Paul i något avsnitt – generellt har vi inte mycket vänligt att säga om politiker, men Ron Paul är ju lite i en klass för sig. ”Dr. No”, som han kallades i kongressen. Därtill så har hela den libertarianska rörelsen en gigantisk skuld till det arbete han gjort för att popularisera ideerna.

  Slutligen – redigeringsfunktion för kommentarer vet jag inte om det finns i bloggplattformen (WordPress, om jag inte misstar mig), men vi kan leta lite.

  1. Personligen gillade jag Ron Pauls skylt han hade på sitt skrivbord i Kongressen: ”Don’t steal The Government hates competition”

 6. Jag är oerhört glad och tacksam över ert arbete. Lätt att känna sig ensam i denna värld av hjärntvättade stadsträlar. För övrigt är det min uppfattning att det är otrevligare med en befolkning som faktiskt vill slippa ansvar och tycker det är skönt att staten löser mycket åt dem. Det är ok med statliga övergrepp osv.

  Implementera disqus som kommentarsfunktion istället så får ni mycket bra på köpet. Bl.a redigeringsmöjligheten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *