Därför kan offentlig sektor inte fungera

Undertecknad skriver idag i Svensk Tidskrift om kalkylerings- och incitamentsproblemen i offentlig sektor. En österrikisk analys som visar varför en välfungerande offentlig sektor är en omöjlighet, på ett lättfattligt sätt och med tydlig adress Rosenbad och Helgeandsholmen. Artikeln heter helt enkelt Därför kan offentlig sektor inte fungera.

1 reaktion på ”Därför kan offentlig sektor inte fungera”

  1. ”Problemet ligger inte hos människorna, utan i systemet”… kallas inte detta ”men of system”?

    En teori i min ungdom hette ”profitkvotens fallande tendens”, den är pensionerad sen länge, nu heter teorin istället ”Skattekronans avtagande avkastning”

    Vill tillägga att när den offentliga budgeten inte räcker till verkar det ofta bero på att politiker infört påslag och fördyringar som drabbar den egna verksamheten. Politiker flyttar pengar från högkvalitetsverksamhet till lågkvalitetsverksamhet, och verksamhetscheferna har inget som helst incitament till bättre ekonomi, eftersom de inte får behålla ”vinsten” till att utveckla verksamheten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *