IP-kommissionen lobbar för intrång i datorer

År 2012 grundades The IP Commission en ”oberoende kommission” för att motarbeta ”stöld av amerikansk intellektuell egendom”:

ABOUT THE COMMISSION: Formed in 2012, The Commission on the Theft of American Intellectual Property is an independent initiative representing the sectors of research, defense, academia, government, labor, and business. The Commission is dedicated to examining the causes and impact of IP theft on U.S. strategic and economic interests and recommending policy solutions to the Administration and Congress

I klarspråk är det alltså en lobbyorganisation som vill köpa lagar. Det kommer nog gå utmärkt eftersom man inkluderat spionchefer och militärer tillsammans med andra särintressen bland kommissionens medlemmar. Och så handlar det så klart om att rädda jobb och den amerikanska ekonomin.

Den 20 maj kom deras rapport. Den innehåller följande:

Recommendation:
Reconcile necessary changes in the law with a changing technical environment. When theft of valuable information, including intellectual property, occurs at network speed, sometimes merely containing a situation until law enforcement can become involved is not an entirely satisfactory course of action. While not currently permitted under U.S. law, there are increasing calls for creating a more permissive environment for active network defense that allows companies not only to stabilize a situation but to take further steps, including actively retrieving stolen information, altering it within the intruder’s networks, or even destroying the information within an unauthorized network. Additional measures go further, including photographing the hacker using his own system’s camera, implanting malware in the hacker’s network, or even physically disabling or destroying the hacker’s own computer or network.

Mysigt.

1 reaktion på ”IP-kommissionen lobbar för intrång i datorer”

  1. Andreas Collvin

    Vadå… Förstöra knappa resurser i form av ”hackerutrustning” i jakten på överflödiga i form av intellektuella rättigheter stimulerar ju bara fram tilväxt (eller var det omfördelning…), så att vi hamnar… där vi var från början 😉 Anyways, kongressen köper det oavsett.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *