Politiska pensionsbedrägerier

Här en artikel som föredömligt sammanfattar några av de större statskupperna mot våra pensionsbesparingar. Artikeln har visserligen några år på nacken men den visar föredömligt hur våra förmyndare, som alltid envisas med att vilja tvångsförvalta våra pengar för vårt eget bästa, plundrar oss så fort de kan. Det är inga små summor det rör sig om.

http://vlt.se/asikt/debatt/1.528520-kjell-eriksson-politiker-har-plundrat-pensionsfonder

Här ett litet smakprov

1988 belastades även lönedelar över 7,5 basbelopp med premieavgift, utan att ge ­någon pensionsförmån. Premieintäkterna tillföll statsbudgeten!

Riksdagens majoritet ville i slutet av 1990-talet ansluta Sverige till EMU, men vi klarade då inte kraven för inträde. Göran Persson ville då överföra 300-350 miljarder kronor från AP-fonderna till statsbudgeten. Till Riksgäldskontoret ”överfördes” från ­fonderna åren 1999-2001, med den ovan nämnda överdebiteringen av löner över 7,5 basbelopp, sammanlagt 250 miljarder!

5 reaktioner på ”Politiska pensionsbedrägerier”

  1. De korrupta bankirservila politikerna i Sverige ska givetvis åtalas för sina brott mot det svenska folket. Rådbråkning är en gammal hederlig svensk straffpåföljd som jag rekommenderar.

    Novemberrevolutionen är en annan statskupp som skuldsatt svenskar för livet och som orsakat död och lidande för evighetsgäldenärer. Inga bankirer eller politiker har hittills behövt stå till svars för bedrägeriet och stölderna: http://sv.wikipedia.org/wiki/Novemberrevolutionen_%28Sverige%29

  2. Jag läste originalartikeln och den är klart läsvärd. Fick därmed mer kännedom om hur skrupelfria politikerna är.

    Värst är väl ändå att de redan bränt det mesta av våra pensionspengar, istället för att det självklara, att vi borde ha dessa pengar på ett eget konto och vara ”multimiljonärer” när vi går i pension.

    Nä, nu väntar finalen i Elitloppet; årets höjdpunkt för oss travtokiga. Jag gissar att favoriten 2 Sabastian K vinner. Småskrällarna är 3 Raja Mirchi och 4 Nahar.

  3. Den s.k. välfärdsstaten skapades med ålderspensioner, var inte Otto von Bismarck tidigt ute med det? Och den kommer att kollapsa med ålderspensioner 150 år senare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *