4 reaktioner på ”Roads? Where we’re going we don’t need roads!”

  1. Andreas Collvin

    Ingemar: Tillåt mig gissa; alla frågar sig vem som ska stå för vägarna, om inte staten står för infrastruktursatsningarna. Det är liksom givet att det är vägar som ska byggas… Att börja tänka längre än så finns det inget spelutrymme för.

    En metafor för det avstannade maskineri som staten är, kontra entreprenörers satsningar, oavsett om det innebär säkrare ”asfaltsvägar” eller något helt annat.

  2. Så poängen är att eftersom en amerikansk manusförfattare 1985 hittade på att det 2015 skulle existera teknik som gjorde vägar överflödiga, något som det trots att 2 år återstår uppenbarligen inte lär bli sant, så är det ett argument mot att satsa på något som givet frånvaron av nämnda teknik lär behövas inom överskådlig tid? Orimligheten i det argumentet behöver knappast påpekas för någon som är åtminstone normalintelligent.

  3. Andreas Collvin

    Det är inget argument mot satsningar i sig. Tvärtom; satsningarna bär frukt när entreprenörer riskerar sina egna pengar i betydligt fetare omfattning än när ett gäng byråkrater spenderar nån annans pengar. Inga konstigheter. Skit i teknikaliteter som årtal och huruvida flygande bilar används som transportmedel. De är oviktiga för symboliken.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *