Journalistik = plagiera pressmeddelanden

En mycket kort artikel på SvD Näringsliv gör det klart – i alla fall för den som hänger med (med vilket vi menar att man läser nyheter från andra källor än de korrupta gammelmedia) – att journalistik inte har ett dugg med varken information, skrivkonst, rapportering eller fakta att göra. ”Artikeln” annonserar helt sonika att kung Obama (i sin storhet?) generöst ger tillbaka 5% av sin lön. Detta ska symbolisera omfattningen av de ”nedskärningar” som den så kallade sequestern ”tvingade” på staten.

Uppenbarligen blir ett amerikanskt internpolitiskt PR-jippo nyheter på SvD.

Vi har tidigare diskuterat hur sequesternedskärningarna bara är nys: de är neddragningar av ökningstakten, men knappast nedskärningar i ordets enda rimliga betydelse. Fast gammelmedia har väl inte tid för ett par minuters googlande för att uppdaga detta. Eller också finns andra skäl till att helt och hållet – och glupskt – köpa maktens version.

Mot bakgrund av fakta blir Obamas löneåterbetalning obegriplig. I alla fall om SvDs reporter fattat rätt (jag hittar inte pressmeddelandet som SvD nämner på whitehouse.gov). För varför skära 5% i lönen när han endast behöver ge upp 5% av löneökningen? Men det är ändå intressant att Obama inte har några problem att av propagandaskäl avstå ifrån en smärre del av lönen. Som råkar motsvara en halv årsinkomst för en vanlig amerikans familj.

 

2 reaktioner på ”Journalistik = plagiera pressmeddelanden”

  1. Tja, snart är (förhoppningsvis) journalistkåren reducerad från 18 k till <1 k i Svedala.

    Pissrännnan lär PK-journalister kalla kommentatorsfälten. Vad är då PK-journalisternas alster? Dyngstacken, eller kasa som det heter där jag är uppfödd!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *