Melodifestivalen lär ut demokrati

1robinDet har tydligen avhållits melodifestival. Röster från svenska folket vägdes samman med röster från en europeisk kommitté för att utse vinnaren. Svenska folket röstade fram ”Yohio”, europeiska kommittén röstade på ”Robin”.

Vinnaren av tävlingen blev ”Robin”.

Någon som känner att han vill tillägga något?

6 reaktioner på ”Melodifestivalen lär ut demokrati”

 1. Ja, jag vill lägga till att det aldrig fanns något hot om våld och att det därför inte helt kan jämföras med det statsskick vi har i Sverige och Europa.

 2. Det kvittar vad det gäller, har man ordet ”Europeisk” framför så hamnar man tydligen högre i hierarkin.

 3. Precis som med Lissabon-föredrag och annat så får man (i vissa länder) gärna rösta om det så länge som man röstar rätt. Skulle man rösta fel kommer en vänlig statlig byråkrat se till så att man kryssar i rätt ruta nästa gång.

 4. Andreas Collvin

  Aksel: Jag vill tillägga att jippot delvis finansierades genom hot om att hoppa omkring utanför mitt fönster för att se om jag har nån TV (snart även dator/mobiltelefon) – om jag inte snällt finansierar den oberoende (citationstecken är redundant) statliga televisionen/radion. Får ju kväljningar redan här.

 5. Radiotjänst (från Kiruna) ringer på:
  ”- Hej det är från Radiotjänst. Har ni en TV-mottagare?
  ”- Hej! Jag heter Pelle!”
  ”- Ja jo det står ju på dörren. Det här var från Radiotjänst.”
  ”- En otjänst?”
  ”- RADIOTJÄNST!”
  ”- En rad otjänster?”
  ”- Vi har pejlat in att ni har en TV som ni inte betalat avgift för!”
  ”- Ursäkta men jag hör lite dåligt.”
  ”- …”
  ”- Peila? Är det hon finskan som bor en trappa upp?”
  ”- …!”
  ”- Te, det dricker jag aldrig.”
  ”- …!!”
  ”- Ved, nä det har jag inte. Jag gick över till el 1953.”
  ”- …!!!”
  ”- Avgiftning? Nä jag är fullt frisk.”
  ”-…?”
  ”- Vad vi hör i bakgrunden från mitt vardagsrum? Det är ju melodifestivalen så klart! Hur så?
  Vad är det du säljer egentligen? Jag förstår inte och jag har inte tid med dig längre, akta fingrarna för nu stänger jag dörren.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *