Vissa djur…

Aftonbladet skriver om en incident på Bromma flygplats. Men givetvis missar de det verkligt intressanta.

I artikeln står det att handelsminister Ewa Björling kom till Bromma flygplats och där skulle igenom

en ingång där bland annat statstjänstemän går ­igenom och alla – med undantag för kungafamiljen och stats­ministern – säkerhetskontrolleras

En särskild ingång för den politiska överklassen, alltså. Inget konstigt alls, enligt Aftonbladet. När Björling går igenom säkerhetskontrollen piper det. I enlighet med rutinerna genomför ”Eva, 66” en kroppsvisitation. Aftonbladet skriver att den genomförs ”normalt” och ”nästan lite ­finare än vanligt” för att Björling är minister. Ett par dagar senare blir ”Eva, 66” inkallad till sin chef och blir så småningom omplacerad för att Björling klagat.

För Aftonbladet blir detta givetvis en snyfthistoria om hur ”Eva, 66” förlorat jobbet. Att blaskan inte är det minsta anti överhet har ju varit tydligt ganska länge – och är det än. Den verkliga ”storyn” här är ju inte att ”Eva, 66” förlorat jobbet och inte har en inkomst. Det som borde göra var och en av oss förbannade är den politiska överklassens privilegier som sipprar fram igenom hela artikeln.

Ministern har en egen ingång på flyplatsen. Vissa företrädare för staten kan gå rakt fram till planet utan någon som helst säkerhetskontroll. Och när ministern behandlas som vanligt folk (hua!) blir hon sur och nyttjar sitt inflytande för att ge ”Eva, 66” sparken. Är det någon annan än jag som tycker att hela bilden är rutten?

Detta handlar inte om ”Eva, 66” utan om relationen mellan samhällets två verkliga klasser: den politiska eliten och resten av oss.

 

Tipstack: Hax

1 reaktion på ”Vissa djur…”

  1. Pingback: Friheten att välja själv

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *