3 reaktioner på ”Problemet med statsskuld”

 1. En lysande artikel och befriande att läsa lite om ekonomi mellan dessa diskussioner om lag, rätt och våld.
  När man pratar med folk ter det sig som om det inte finns några problem med läget i nationen.

  Tidigare artiklar diskuterar fysiksk pengamängd vs elektronisk pengamängd. Folk tar massiva lån, men dessa lån är upplåsta i, mest, bostäder. När folk börjar betala tillbaka så tricklar deras surt förvärvda pengar tillbaka ut i systemet och det blir märkbart mindre köpkraft för slantarna. Eftersom pengarna skapas digitalt, av banken, så är det ett rån av köpkraft. Tillika vill dom ha avgifter och ränta på pengar som dom fixat från ingenstans…

  Nåväl detta är en artikel om statskuld så frågan gäller mer läget i Sverige med avseende på just statskulden. Det verkar ligga rätt bra till på den fronten har jag förstått.

  Så sammaställt, låga ränter torde vara ett sätt att krossa valutan så man som Persson och Bildt unisont kan utropa att vi inte har råd att hålla oss utanför EMU. Statskulden är inte ett problem just nu. Det så verkar det inte finnas något incitament för folk att kasta ruttna tomater på riksdagen, Island style. Jag gjorde det igår men jag var ganska ensam :-).

  Kan detta falla ihop? Folk i detta rike verkar kunna ta ofantilga mängder … stryk.. utan att vända sig mot attackerande part. Är riksdagen/riksbanken så väl sammankörd sedan 1660-talet, kan dom sina slavar så väl, att detta kan fortgå oberoende av om FED och ECB faller ihop eller inte..? Sedan 1913 har staten ökats radikalt. Nå BIS transaktioner är hemliga men finns det några andra sätt, sekundära data, som skulle kunna påvisa huruvida riksbanken använt dessa nätverk för att stärka portföljen?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *