Det politiska giftet

I höstas fick jag fyra följdfrågor per mail av en person som hade lyssnat på ett föredrag jag hållit. Här följer frågorna med mina svar.

1. Varför är du emot vår nuvarande parlamentariska demokrati?

Jag är motståndare till våldsbaserat tvång. Alla statsskick är i slutändan byggda på våld, hot och konfiskering. Eller som Mao förklarade: “All politisk makt kommer ur pipan av ett vapen.”

Det gäller även demokrati.

Läs hela artikeln, av Klaus Bernpaintner

11 reaktioner på ”Det politiska giftet”

 1. Leif Ståhlberg

  Klockrent:)
  Tydligare än så kan det inte bli.
  Varje gång jag läser bloggarna här
  känns det som att fjällen för ögonen
  mer och mer faller och det blir svårare
  att förlika sig med den rådande situationen.

 2. Jag har helt spontant skissat på ett mjukstartsembryo till anarkokapitaliska statskick.

  Från Henrik-Alexandersson.se ”Kriget mot de egna medborgarna”
  http://tinyurl.com/7jg86hr
  skriver HAX

  ”… Statens Ungdomsråd föreslog en medborgarplikt. Idén var att alla människor måste avsätta några timmar per dag till gemensamma aktiviteter, av gemensamt intresse, beslutade under kollektiva former. I ett obevakat ögonblick ställde jag frågan vad som händer med dem som inte vill vara med. Efter en stunds tystnad och konstig stämning kom svaret: De skall tas åt sidan, utbildas och tillrättavisas för att få sina attityder ”korrigerade”. Nästa fråga…”

  Nätet bör rimligen kunna öppna möjlighetsutrymme för någon sorts försök, så att var och en vid varje nytt riksdagsbeslut (till att börja med … senare bör förstås alla gamla beslut avbetas steg för steg) väljer om de vill ha demokrati eller anarkokapitalism.
  Nya riksdagsbeslut som berör hur medborgarna påtvingat SKALL agera, skickas till varje myndig individ inom Sverige, för personligt godkännande alt. befrielse.

  Alternativ 1. Jag godkänner beslutet.

  Alternativ 2. Jag anhåller om undantag från beslutet om alla påtvingande ”måsten” angående mitt personliga agerande, inom Sveriges territoriella jurisdiktion, våldsmonopol och beskattningsrätt, angående det berörda beslut.

  Ungefär…

 3. Förtydligande:
  Ett ”måste” för alla beslut är förstås om en vill vara med och betala för det berörda beslutet, så detta gäller ju då alla riksdagsbesluten, inkl. totalkostnaderna för och underlagen för besluten. Kostnaderna bör ju då redovisas vid varje utskick.

 4. Får dom då inte tillräckligt med pengar för att genomföra beslutet, så blir ju till att remixa beslutet till ett nytt och mindre kostnadskrävande beslut. Dessutom måste ju de gamla beslutets kostnader tas med…

 5. Några frågor eftersom jag förstått att du inte ens vill ha nattväktarstaten.

  Vem försvarar individernas rättigheter?

  Vem skyddar barnets rättigheter? Är allt ok? Pedofili?

  Vem hindrar starkare individer från att förgifta mitt dricksvatten från att förgiftas av mer organiserade och starkare individer och sammanslutningar osv?

  Blir hårt om var och en skall försvara sina rättigheter.

  Utan rättsväsende blir det nog tyvärr den starke som styr på de andras bekostnad.

  Har nog tyvärr inte lika positiv människosyn som du 🙂

 6. Vad händer då om jag vägrar godkänna eller underkänna (alternativ 3). Jag bryter då mot valplikten..? Själva frågan måste ju bestämmas av någon (byråkrat?) och jag kommer antagligen inte tycka om hur den är ställd. Blir jag tvingad att svara? Hur och av vem? Så är vi där igen… Sedan i ditt förtydligande låter det som det inte ska finnas något tvång och då blir det bättre. Jag blir nog inte medlem av den där gruppen… men det blir nog många grupperingar, så länge dom är frivilliga är det ok för min del, men ingen kan bestämma någonting om företeelser eller egendom som de inte har något ägande i…

 7. ”Utan rättsväsende blir det nog tyvärr den starke som styr på de andras bekostnad.”

  Sååå, ditt argument är att vi inte borde ha anarki eftersom att det KANSKE blir som det är nu?

 8. Biodlaren: Om din människosyn är såpass negativ, hur kan du då samtidigt rättfärdiga att du vill ge alla dessa onda eller dåliga människor makten över statsapparaten?

 9. Biodlaren..
  Du har hittat hit, vilket är ett väldigt gott tecken och som förhoppningsvis betyder att du ifrågasätter någonting…..och visst har du en del frågor. Det roliga är att om du tar dig lite tid och läser minst 3-4 (förhoppningsvis fler) artiklar så kommer du att få svar. Logiska sådana. Rekommenderar även Joakim Fagerström´s inspelade tal som finns under Media. .
  Hoppas du gör det. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *