Kräv friheten åter 2012!

Mises.se:s redaktör Joakim Kämpe skrev tidigare och uppmanade alla läsare och intresserade att – för att uttrycka det långt mindre inlindat – ”put your money where your mouth is”. Sverige och världen saknar i allt västentligt en radikal opposition mot etatism, hierarki och förtryck. Faktum är att det enda som står mellan världens folk, våra fri- och rättigheter, och global totalitarism är… Ludwig von Mises Institute. Det är lika obegripligt och skrämmande som det är sant. Den anti-etatistiska oppositionen är förvisso långt mer inflytelserik – för att inte tala om uppkäftigare – än förr, men den är samtidigt oerhört liten. Alldeles för liten.

Många av oss har kämpat för friheten – vår egen och alla andras – under mycket lång tid. För egen del har jag skrivit, argumenterat, organiserat, demonstrerat och talat om friheten sedan ett och ett halvt decennium. Det har ofta varit en ensam kamp, men väl värd mödan. Och jag kan med säkerhet säga att den frihetliga rörelsen är större, starkare och friskare än på mycket länge!

Men för att driva kampen vidare mot den snabbt växande polisstaten (och helt enkelt staten och etatismen i alla dess former) och påpeka missförhållanden, förtryck och ofriheter – samtidigt som andra ”frihetsvänner” endast talar om att vi ”snart” gått för långt – krävs ett organisatoriskt ramverk att stötta, stödja och lägga grund för framstegen. Ludwig von Mises Institutet gör precis detta – genom att erbjuda formell utbildning, litteratur och argument. Vi håller debatten vid liv – och för den framåt. Och vi vinner fler frihetens bundsförvanter på en daglig basis.

Om detta är viktigt för dig, vilket vi hoppas att det är, så bör du göra något åt det. Joakim skrev om hur du kan hjälpa till med upp- och utbyggnaden av Mises.se och Ludwig von Mises Institutet i Sverige. Mycket finns att göra, så din hjälp är värd oerhört mycket. Det är endast genom att skriva, länka till, sprida argumenten och idéerna som vi kan föra ut ett fredligt ideal om frihet – något som så många sedan länge helt glömt. Men om du inte har tid (eller lust) att bidra på detta sätt – skänk en slant! Ingen peng är för liten.

Och när du ändå funderar över hur du kan hjälpa till – glöm inte att det ursprungliga Ludwig von Mises Institute i USA också behöver din hjälp. Läs grundaren och styrelseordföranden Lew Rockwells uppmaning att föra kampen vidare in i 2012. Och skänk en slant även till dem – som uppmuntran och stöd för det de gör. Kanske i form av medlemskap?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *