Det fascistiska hotet

Alla vet att ordet fascist är en nedsättande term som ofta används för att beskriva någon politisk ståndpunkt som en talare inte gillar. Det finns inte någon som är villig att ställa sig upp och säga: “Jag är fascist, jag tycker att fascismen är ett bra socialt och ekonomiskt system.”

Men jag hävdar att om de var ärliga skulle de allra flesta politiker, intellektuella och politiska aktivister behöva säga just detta.

Fascism är det regeringsskick som kartelliserar den privata sektorn, centralplanerar ekonomin för att subventionera producenter, upphöjer polisstaten till ordningens källa, förnekar individers grundläggande fri- och rättigheter, och gör den verkställande Staten till obegränsad mästare i samhället.

Läs hela artikeln av Lew Rockwell.

1 reaktion på ”Det fascistiska hotet”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *