Ignorans förklädd till medkänsla?

Få saker stör mig så mycket som dumvänsterns ständiga anspråk på att vara den medkännande kraften i politik. Dagar då jag är förlåtande och ser världen, trots alla dess brister, i ljusa förtecken kallar jag dem ignoranter. Andra dagar, då jag är mindre panglossisk, kallar jag dem mer realistiska saker: dumbommar, fårskallar, knäppgökar, nyttiga idioter… Och då har jag ändå inte nämnt vilka termer jag använder när jag inte är på gott humör.

För är det några människor i denna värld som konsekvent talar högljutt och självsäkert samtidigt som de inte ser så långt som nästippen, så är det dessa människor. De verkar så totalt underställda sina egna känsloutbrott att det verkar som att blodet aldrig kommer ända till hjärnan. För om de ägnat en endaste sekund till reflektion, då hade de sett hur fel de ständigt går, hur direkt kontraproduktiva deras krav är, och hur totalt blint och kortsiktigt de pekar finger.

Se t ex på de pågående protesterna mot Wall Street. Jag är långt ifrån en försvarare av bankismen eller den ruttenhet som finns på Wall Street. Men jag är inte heller en sådan obotlig utopist att jag tror att staten endast kan göra gott – och följaktligen att staten ”kidnappats” av Wall Street. Förvisso lever vi i korporatismens tidsålder, men det är inte ”kapitalet” som har våldmonopol – det är staten.

Staten är den enda anledningen till att korrupta kapitalister kan få den makt som denna dumvänster vill ta ifrån dem. Samtidigt är det just till staten de vänder sig som alla goda tings moder.

Här finns en lista på de krav som ”OWS” (Occupy Wall Street) ställer, som givetvis inkluderar tredubblade minimilöner, gratis utbildning, total skuldavskrivning för alla, förbud mot kreditvärderingsinstitut och annat totalt hjärndött.

Hur var det nu med att koppla på hjärnan? Jo, endast någon som helt saknar förmåga att tänka eller reflektera kan i rimlighetens namn tro att det på något sätt går att vaska fram en massa godsaker helt utan kostnad. ”Gratis utbildning”? Jo vars, om vi ser till kostnader endast i form av betalning i reda pengar – det enda vi behöver då är att lärare jobbar gratis. Precis som vaktmästare, städare, mattanter osv på skolorna. Och de som skriver och trycker skolböcker. Och samma sak med dem som bygger skolorna, dvs byggnadsarbetare. Och lastbilsförare, för någonstans måste ju materialet komma ifrån. Således måste också de som gör timmer och bränner tegelstenar jobba gratis. Vad blir effekten?

Gratis utbildning? Ja visst! Men också en himla massa svältande arbetare med familjer, som ju måste jobba gratis för att andra de som sitter på Wall Street med plakat ska få sin utbildning gratis. Och dessutom är frågan vad som händer med de marker där man skövlar skog och tar upp lera för att göra byggnadsmaterial. Om det verkligen ska vara ”gratis” så kan vi inte betala någon för att återställa markerna. Så gissa om vi kommer att få se ohållbar produktion. Och miljöförstöring. För vem vill jobba häcken av sig gratis för att rädda miljön – för att andra ska få utbilda sig?

Tro det eller ej, men givetvis skriver man i samma kravlista att en biljon dollar (!) ska investeras i återplantering av skog och återställning av naturlig miljö. Är det för att man vill ha en massa natur att skövla när man väl får makten?

Det går inte att ta den här underintelligenta, dogmatiska rörelsen på allvar. Den är utan tvekande levande och högljudd, men den är totalt hjärndöd. Och den behöver frigöra sig från snuttefilten, växa upp och öppna ögonen.

Avskaffa staten. Inte samhället.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *