Dagens nya ord: ”Finansolycka”

Dagens nya ord kommer ifrån SvD:s redaktion och finansministern: ”Finansolycka”.

– Om det blir en olycka i det finansiella systemet då kommer tillväxten i Sverige bli negativ, säger finansministern i intervjun.

Vad är en olycka?

– Tillexempel kraftiga besvär i det finansiella systemet. Kommer vi i ett sådant läge måste vi vidta kraftiga expansiva åtgärder. Då får vi tillföra resurser till kommuner och arbetsmarknad. Det är för att kunna vara expansiva om det verkligen behövs som vi ska vara försiktiga, säger Anders Borg till Agenda.

Lustigt ordval: Olycka.

Det för tankarna till Hoppsan. Tänkte inte på det. Liksom.

Det var i alla fall inte mitt fel. Det är Europas fel.

Men bara OM det blir en olycka … Man vet ju inte, underverk har inträffat förut. Det KAN ju hända att vi inte får ”kraftiga besvär i det finansiella systemet.”

Men OM olyckan är framme kan vi alltid ta till ”expansiva åtgärder”. Det har visserligen aldrig fungerat förut. Men vem vet, det KAN ju fungera den här gången. Underverk har ju inträffat.

Tänk, för några månader sedan var han superhjälte. Om jag vore finansminister skulle jag sova mycket dåligt. Räkenskapens dag närmar sig.

2 reaktioner på ”Dagens nya ord: ”Finansolycka””

  1. Det är bra skönt att läsa kommentarer som säger precis vad tycker själv, från folk som vet varför dom skapat sig sin uppfattning. …den var lång :).

    Nuförtiden, när man hör platityderna som i princip går ut på att förklara för folk att det går utför, utan att ge någon form av guidning i hur man skall klara sig, kan man slappna av och garva lite. Det dyker alltid upp en skön post på mises.se som får en känna sig mindre ensam innom några dagar :).

    Gör som Jim Rogers på mindre nivå. Köp metaller samt sådant folk behöver dvs mat. Gör det nu. Om kedjan brister har man protein och vitamin för en tid framöver.

  2. ”Finansolycka” ytterligare en sofism för att uppehålla illusionen att marknadsprocesserna skapar problemen och politikerna löser dem.

    Och som ofta är med sådana här sofismer, så är det snarare det motsatta förhållandet som är det sanna när det gäller finanssektorn…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *