Dagens citat

Ron Paul summerar de så kallade nedskärningarna i den amerikanska federala budgeten, som egentligen handlar om en planerad minskning i de estimerade ökningarna:

Detta är att likna vid en familj som ”sparar” $ 100.000 i kostnader genom att besluta att inte köpa en Lamborghini, för att i stället köpa en fullt utrustad Mercedes, när deras budget egentligen dikterar att de måste hålla fast vid sin fullt användbara Honda

Precis så är det, fast ännu lite värre. Obama och politikerna i kongressen har beslutat att framtida folkvalda bara ska köpa Mercedes och avhålla sig ifrån Lamborghini. Men det är ett beslut som när som helst kan upphävas av samma framtida folkvalda.

P.J. O’Rourke sammanfattade det nog bäst när han skrev ”att ge pengar och makt till staten är som att ge whiskey och bilnycklar tilltonårspojkar”…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *