Svenska statsmaffian

I mitt jobb som jurist träffar jag människor med allehanda problem och utmaningar. I många fall går det att påverka saker, i andra fall är det bara att beklaga de omständigheter som är för handen och önska klienten lycka till.Nyligen träffade jag en kvinna som faller inom den senare kategorin. Då Sammanslutningen Sveriges Juridiska Byråers etiska regler så kräver har jag från henne inhämtat tillåtelse att lämna följande redogörelse .

Hon hade en skatteskuld på 12 000 kr. Under en tid utmättes hennes blygsamma pension, vilket Kronofogdemyndigheten (KFM) tröttnade på. Den enda egentliga tillgång kvinnan hade var en bostadsrätt, värderad till mellan 1,15 miljoner kr (+- 150 000 kr).

Läs hela artikeln av Christian Hägglund

7 reaktioner på ”Svenska statsmaffian”

 1. Ett mycket bra exempel på den rättslöshet som råder när individen möter staten. Speciellt i en konflikt med staten där staten själv får besluta i konflikter där den själv är part i målet. Tyvärr mycket vanligt, men det vanliga är att folk inte orkar försöka som den här kvinnan gjorde.

 2. Tänk vad bra det är att få döma också i fall där man själv är part i målet.

  Om jag bara fick låna den möjligheten ett litet tag skulle jag också kunna ta över hela landet. Ingen match.

  Vänta förresten, EU har har tagit sig den rätten. Och EU rätt går före svensk rätt. Hm. Hur kommer det sluta tro?

 3. Per J. Hellström

  Fallet låter oerhört suspekt. Varför gick inte banken in och löste hennes skatteskuld? Har hon en fastighet värderad till närmare miljonen, så bör det inte vara några som helst problem att få lån till att reglera en sådan ynka skuld. Vad har hon fått för råd av sitt ombud? Historien är möjligtvis inte ”friserad” för att framstå som så eländig som möjligt?

 4. Christian Hägglund

  Fallet är inte friserat. När allt brakade loss hade hon inget ombud och, mig veterligen, har inga kontakter med någon bank tagits. Fallet är eländigt, men fullständigt lagenligt iscensatt.

 5. Per J. Hellström

  Jag tror dig, och jag vill inte på något sätt försvara stadsmaffian. Undrar om handläggaren på skatteverket sover gott om nätterna.

 6. Lennart W Nord

  Det finns värre fall.
  Vår bostadsrätt såldes för en utdelning på 521:-
  Marknadsvärde var 500 000:-.
  Skulden var 9000:- och fick ej betalas före försäljning enl. Kfm.

 7. Jag har haft med både kronofogde och inkassoföretag att göra genom åren. Och värst är vissa inkassoföretag. Jag har hellre med kronofogden att göra en vissa av dom inkassoföretag som finns. Dom kan vara riktigt hemska. Dessutom så är dom många gånger första steget i en skuldhantering. Så har det varit för mig i alla fall.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *