Verklighetsekonomi

I vår kultur gillar vi vår verklighet på TV, men vi verkar motsätta oss den inom ekonomi.

I mer än två år, och ännu längre tillbaka beroende på ditt sätt att räkna, har den federala regeringen fört ett krig mot den verklighet som utgörs av den fantastiska centralbanksdrivna bubblan som utvecklades på husmarknaden, med spilleffekter på resten av det ekonomiska livet.

Den bubblan var tvungen att spricka för att återställa sunt förnuft inom ekonomin. Det finns inget sätt att komma runt det. Politiken handlade bara om att försöka måla över det vi inte ville acceptera som fakta. Men fakta försvinner inte.

Måste vi skapa ett TV-program för att få makthavarna att inse detta?

FDIC har erkänt att 829 banker i USA riskerar att gå under. Det är var tionde bank. Endast 118 har gått under detta år, men fler banker borde och skulle ha gått under om inte centralbanken klivit in. Samtidigt startades inga nya banker i USA under det senaste kvartalet, vilket är första gången på 38 år som det har varit fallet. Det är omöjligt att veta hur pass sunda bankerna faktiskt är. Hur pass mycket dåliga skulder de har, där både låntagaren och långivaren väljer att titta åt ett annat håll, är något som ingen vill veta.

Läs hela artikeln, av Lew Rockwell

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *