Taxiförbundet lanserar skattefria hantverkstjänster

sharefixsharefix.se försöker Taxiförbundet med ironi visa hur orimlig världen skulle vara om man kunde köpa billiga hantverkstjänster av hantverkare som inte betalar skatt eller konkurrensskyddas av behörighetskrav, licensieringar, tillstånd etc. Se bara själv hur orimligt det skulle bli.

ShareFix är appen för dig som letar efter en billig renovering utan stök. Vi på ShareFix är trötta på höga priser, krångliga regler och långsamma hantverkare. Nu när ROT-avdraget dessutom kommer att reduceras, kommer det bli ännu dyrare för dig som vill renovera. Detta tycker vi på ShareFix är fel. Genom ett kreativt skatteupplägg kan vi erbjuda dig allt som etablerade byggfirmor kan, fast till ett betydligt lägre pris. Det är vad vi kallar ”disruptive”!

ShareFix partners utför alla typer av byggjobb, från elektrikerjobb till VVS. Vårt mål är att göra det enkelt för dig att få vad du vill, när du vill. Vi gör det genom ett smart system, delningsekonomi, som kopplar ihop utbud och efterfrågan utan mellanhänder. Det gör att vem som helst kan utföra tjänsterna du efterfrågar. Ingen onödig byråkrati, legitimationer eller huvudkontor. Inga onödiga avgifter, dyra försäkringar eller obegripliga skattetillägg. En vinst för alla inblandade.

Det är en helt fantastisk värld de beskriver. En så kallad fri värld.

Vi hoppas på en ljus framtid för både delningsekonomin och taxiresandet i Sverige. För att detta ska vara möjligt kommer det att krävas en marknad där alla aktörer konkurrerar på lika villkor, och där företagen är med och bidrar till det gemensamma genom att betala skatt. Det tror vi är framtiden. Vad tror du?

Nej det tror vi inte. Det är snarare dåtiden.

5 reaktioner på ”Taxiförbundet lanserar skattefria hantverkstjänster”

 1. Det är faktiskt en alldeles utmärkt affärsidé. Hur många känner sig inte lurade av hantverkare? Jag tror detta är något som folk faktiskt skulle efterfråga; hantverkare som betygsätts och även kunder eftersom många kunder kan vara fruktansvärt jobbiga och ställa helt orimliga krav.

 2. Har nyttjat hantverkare några gånger med katastrofalt resultat och fått min plånbok plundrad. Så jag bestämde mig för att lära mig och göra allt själv. Sakta men säkert lärde jag mig allt från el-installation, ja inkl installation av elcentraler, centrala jordfelsbrytare, kabeldragning och beräkning. Svetsning, skorstens och eldstadsinstallation, grundgjutning, takläggning, allt inom snickeri, målning, våtrum, plattsättning, kakling etc. Sen lärde jag mig CAD och CAM så jag kan designa och konstruera allt jag behöver med min 3D-skrivare och datorstyrda industrifräs som jag själv byggt. Min bakgrund är inom elektronik, både reparation och konstruktion, självlärd inom IT och stordatorprogrammering inom ett stort företag i Sverige, har skruvat med motorcyklar och bilar hela mitt liv och gör precis allt inom det om jag så måste lyfta ur och ta isär motorerna. Detta har fått med sig att jag
  1. Inte betalar ett öre i arbetskostnad till någon annan.
  2. Inte ett öre i skatt till ”vår” regim av oduglingar och statsbildning som Sverige med dårarna i maktens korridorer blivit, förutom momsen på inköpt material.
  3. Inte behöver jobba skiten ur mig för att betala 50-70% i inkomstskatt som staten använder till att gräva massgravarna till mina barn och barnbarn och mitt folk.

  Så som det ser ut nu så sticker jag snart från detta mörka och kalla land då ekonomin och välfärden som vi svenskar skapade och tryggheten, den etniska homogeniteten och det som man nu kallar den ”politiska inkorrektheten” men som förr var norm som innebar att man kunde prata och skoja om allt från bögar, negrer, judar och annat som gjorde allt kul och värt att leva här trots klimatet nu är borta.

  1. Ett ypperligt exempel på att den starke alltid överlever, medan de svagare har allt att vinna på arbetsdelning under fri konkurrens. På nåt vänster (haha… höhö. jaja), så har många fått detta om bakfoten, och inser inte att djungelns lag inte är synonymt med frimarknadsekonomi, utan snarare polariserad ifrån den.

 3. Jag kanske har fel här men visst är taxibranschen väldigt reglerad av staten med fördel till de större aktörerna ?
  Samtidigt som den är inte längre är prisreglerad (positivt på en fri marknad) vilket med snedvriden konkurrens ger högre priser för kunden.

  Det är väl så asen tjänar pengar inte att dom erbjuder den bästa servicen samtidigt som uppsticker som tjänster som Uber slår hål på detta oligopol.

  1. Taxibranschen är reglerad på sådant sätt att det krävs en del regler för att få vara taxiföretag och taxichaufför.

   För cirka 35 år sedan var taxi totalt reglerat. Staten bestämde hur många taxibilar det fick finnas i trafik varje timme i t.ex. Stockholm. Som max under den period då en taxibil var som mest efterfrågad fanns det cirka 1.500 bilar i trafik samtidigt. Priset per mil var också bestämt att av staten. Tanken med detta var att det skulle vara lönsamt med taxi då tillgången var mindre än efterfrågan.

   Sedan kom en avreglering. Prissättningen blev friare och antalet bilar i trafik steg till 4.000-5.000 bilar i trafik Stockholm.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *