Staten — en tankevurpa

Historien har bevisat gång på gång att så snart en människa har fått någon liten form av makt eller inflytande över andra individer börjar hon missbruka denna ställning. Det är lika tydligt i föreningsliv, arbetslivet, definitivt i offentlig sektor och absolut i det politiska etablissemanget. Detta missbruk yttrar sig bland annat i detaljstyrning i uppdrag som delegerats, kränkande särbehandling, brist på empati, hysterisk tillit till lagtext tolkad till medborgarnas nackdel, girighet, ovilja att lyssna på kritik och agera efter den osv. Dessvärre är detta förtryck även en del av det politiska hyckleriet som kallas demokrati.

Läs hela artikeln av Leif Ståhlberg.

5 reaktioner på ”Staten — en tankevurpa”

  1. Joakim Fagerström vad tycker du om den HÄR filmen PUNCTURE 2011 med österikiska ögon……………….
    mvh Savas

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *