Upprop till stöd för Ingves

Under en chattsession med undersåtarna via SvD idag förklarade Ingves att

Enligt vår räntebana, så som vi ser det just nu, kommer reporäntan att ligga någonstan mellan 3,5 till 4 procent i slutet av 2014.

Det vore ju fantastiskt om det verkligen händer. För räntan behöver öka rejält om det ska bli någon ordning på den här lådan. Och förmodligen skulle han behöva dubbla eller trefaldiga nivån på räntebanan. Men om han ens ska orka upp till dessa ynka 4 procent kommer han att behöva massivt folkligt stöd när folk får gå från hus och hem, och den mörka sidan rullar fram kanonerna och kräver ”stimulanser” och stödpaket åt alla.

Med största sannolikhet kommer reporäntan börja sjunka från denna nivå igen (2 procent) och inte på länge få näsan ordentligt över vattenytan. Döm själv om Riksbankens ”track-record” av följande diagram att döma. Sedan den nya riksbanksordningen har räntan haft en tydlig trend mot noll.

Var vänlig och uppmuntra vår Riksbanksfarbror genom att skicka snälla mail till honom och säg att du stödjer honom i att göra det rätta.

2 reaktioner på ”Upprop till stöd för Ingves”

  1. Pingback: Riksbankens kamp mot billigare varor och höjd levnadsstandard | Hemma hos POS

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *