Livet förstör planeten!

Den senaste tidens nyheter har underrättat oss om ännu en bidragande orsak till den globala uppvärmningen, nämligen den fisgas som produceras av kor. De metaboliska processer som utövas av våra nötkreatursgrannar producerar metan, en av de växthusgaser som den troende miljöaktivisten är ständigt vaksam mot. Metan produceras också genom nedbrytning av organiskt material (t.ex. gödsel, soptippar) och andra livsformer. I sin bok Gaia analyserade den berömde kemisten James Lovelock hur metan som produceras i termiters tarmar är en viktig faktor för atmosfärens självreglering.

Uppfattningen att ”självreglering” kan stå för den ordning som finns i sociala, ekonomiska eller biologiska system är kätteri för ”folkfösare” av alla doktrinära trosriktningar, däribland den sekulära teologin bestående av högkyrklig miljöfanatism. En folkfösare kan betraktas som en person med ett koppel som är på jakt efter en hund. Precis som kameleonter kan de genomgå ytliga förändringar för att anpassa sig till de omständigheter de befinner sig i: förföljelse av häxor eller otrogna, främjande av statssocialism, eller, något mera modernt: planetens frälsning. Det spelar ingen roll för fanatikerna i allmänhet huruvida deras trossystem är förankrat i faktisk sanning, bara den ger en rimlig motivering för att ta makt över andras liv. Miljöfanatismens lärjungar har skiftat från att vara profeter för en kommande ”istid”, till ”global uppvärmning”, och slutligen till kompromissen ”klimatförändring”, då deras påståendens empiriska underlag fortsätter att ifrågasättas av forskarna.

Läs hela artikeln, av Butler Shaffer

5 reaktioner på ”Livet förstör planeten!”

 1. Alexander Folke Rohlin

  Har varit med i miljöpartiet och varit troende i mina yngre dagar, 16 – 18 år ungefär. Sedan träffa jag på Ron Paul på internet och ”såg ljuset” igen=) ha ha. Vi får inte bli fanatiker själva, eller är våran ”fanatiska propagerande ” för frihet(negativa sådan) ofarlig därför att vi inte tvingar folk? Jag hoppas på det sista.

  Miljörörelsen använder sig av gummiteorier(omöjliga att motbevisa, alltså ej falsifierbara ) och de vanliga knepen för att få med folket; skrämma dem med guds vrede….nej oj..jag menade terroristernas bomber…ojsan.. nej…jag menar miljöförändringens förändringar så heter det yttre hotet denna gång, ja just det…..
  Det kommer nya hot hela tiden så det är svårt att hålla reda på dem, hoppas ni ursäktar min förvirring.

  Ps. Jag gillar ironi.

 2. Jo, problemet med deras religion är ju att de vill med våld (staten) tvinga på alla andra samma religion. Vi vill ju sluta tvinga andra till saker, vilket är rätt ofarligt enligt mig. Det finns ju ingenting negativt med att sluta kränka folks rättigheter.

 3. Ett relaterat problem till det Robert nämner är att deras ekonomikunskaper är extremt bristfälliga. Det spelar ingen roll hur stora eller verkliga miljöproblemen är så länge lösningarna inte fungerar, vilket de aldrig gör när de är statliga och tvångsbaserade. De miljöproblem som existerar är i princip alltid orsakade av staten eller statliga ingrepp i ekonomin, dvs. externaliseringar av kostnaderna och brist på äganderätt. Det är också där jag tycker att många libertarianer trampar fel, att de försöker ge sig in i den ”vetenskapliga” debatten och försöka motbevisa att olika miljöproblem existerar, istället för att fokusera på det de är bra på, dvs. ekonomi, och visa varför inga statliga lösningar kommer åtgärda problemen, vilket ju är väldigt enkelt för ”österrikare” att göra. Det är lite ”Rothbards lag” över det hela, dvs. att folk tenderar att ägna sig åt det de är sämst på. 🙂

 4. Intressant. Jag har stor kännedom om hur Staten (i alla länder) orsakar miljöproblem, men det slutar inte där. Jag känner till flera fantastiska och privatägda teknologier vars huvudsakliga uppgift, förutom att skapa profit åt företagen, är att producera miljövänlig energi. Byråkrater, (säkert välmenta individer, men skamligt naiva) saboterar just nu dessa lösningar genom ordlekar och andra dumheter och offciellt ska nu dessa projekt beskrivas som CDM (clean development mechanism) projekt. Numera bör alla veta att det inte finns några garantier på att Al Gore’s vansinniga Globala skatt kommer att ge några som helst intäkter i framtiden. Problemet här är alltså att Staten bidrar till att göra investerare osäkra på framtiden inom branschen när i själva verket projekten är finansiellt stabila, enbart genom produktionen av återvunnen energi.
  Tack vare all pappersnissar finns gott om käppar i hjul för fri företagsamhet. Det dröjer väl inte så länge tills vi får tillbaka Julombudsmannen också så vi får maskulina broderi paket och rosa svets aggregat.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *