Tack Anders Tegnell!


Denna text representerar inte nödvändigtvis Ludwig von Mises-Institutets Sveriges hållning utan är författarens egna funderingar.

Först en bekännelse. Jag tillhörde den skeptiska falangen från början. Med tiden och då jag jämfört med andra länder har jag kommit fram till att den riktning som FHM hållit generellt och trots att äldre kunnat skyddas med striktare rekommendationer , har visat sig varit den bästa och för detta riktar jag nu ett tack.

Det kan inte ha varit lätt att stå där i fronten och vara ansiktet utåt för den samlade svenska hanteringen av Covid-19. Regeringen och andra myndigheter gömde sig bakom din rygg och lät dig få ta alla smällar. De delegerade inte bara expertisen till dig som sig bör utan även ledarskapet. Du fick härigenom bära ett större ansvar än tillbörligt.

När andra länder införde ”lockdown” och totalitära åtgärder så stod du emot. När världens fattigaste tvingades att avstå från arbete med svält som påföljd, ville du inte se samma utveckling i Sverige. I jämförelse med andra länder drabbades svenskt näringsliv mildare och fler kunde således behålla arbetet. När andra ropade efter tvångsåtgärder, stod du än en gång emot och vädjade till sunt förnuft och egenansvar. Det var rätt!

Och nu när ett vaccin kommit som vi inte vet för mycket om, visar du än en gång behärskning. Ja vaccinet kan vara bra, men det är också oprövat om det faktiskt minskar smittspridningen. Därför är det klokt att fördjupa kunskaperna om det, precis som du säger.

Du har dessutom visat gott omdöme. När andra ansvariga har gått emot sina egna rekommendationer har du visat att ord är lika med handling.

Därför riktar jag nu ett stort tack! En person som går emot hela världen och vägrar införa drakoniska tvångslagar måste renderas ära, inte klander.

Är svält bättre än en pandemi med förhållandevis relativt låga dödstal?

https://www.oxfam.org/en/world-brink-hunger-pandemic-coronavirus-threatens-push-millions-starvation


1 reaktion på ”Tack Anders Tegnell!”

  1. Regeringen sparkade Annika Linde som ville hantera viruset med öppenhet och flockimmunitet, och ersatte henne med Tegnell som är 100% politiker. Han har infört katastrofala regionala restriktioner, och gav t ex barnen det falska Halooween-rådet: begränsa ”bus eller godis” till människor du vanligtvis träffar, och håll avstånd. En ren charlatan.

    https://www.svd.se/strategin-lat-manga-smittas-i-lagom-takt

    https://www.svd.se/tegnell-obehagligt-med-besok-pa-halloween

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *