Tjaaa bloggen, rösta oftare?

Hej alla mina fans, har ni saknat mig? Okej jag har haft världens vecka. Min väninna Lisse kom på besök och vi gjorde stan på dagarna och pratade på kvällarna. Bland annat pratade vi om VALET. Lisse hejar på Bidén för han verkar så snäll mot ungdomar. Själv vet jag inte vem jag hejar på men Melania är supersnygg och bra.

I alla fall, vi pratade om det här med demokrati och rösta. Lisse sa att vi har tur som lever i en tid när alla får rösta. Jag frågade om hon tyckte det var bra att kriminella också får rösta nuförtiden. Hon visste inte. Jag påpekade också att faktist inte ALLA får rösta eftersom barn inte får det. ”Om det är bättre ju fler som röstar vore det väl ännu bättre om även barn fick rösta? De är ju dessutom sällan kriminella.” Hon visste inte. Jag hade en fråga till men hon ville prata om annat.

Jag kunde inte sluta tänka på det. Nu har vi ju demokrati och det betyder att vi (och de kriminella, men inte barnen ännu) får rösta vart fjärde år. Det är ganska lång tid. Under fyra års tid hinner våra ledare hitta på rätt mycket nya skatter och regler och vi kan inte hindra det. Varför inte rösta varje år? Eller om vi tänker åt andra hållet, varför just fyra år? Varför inte åtta? Eller tjugo? Eller femtio? Vore det fortfarande demokrati? Går gränsen för demokrati vid fyra år? Vet du?

Kommentera, lajka mig, dela mig och allt det vanliga! Kramiz finaste.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *