Hur man förklarar progressiv genusteori för trångsynta högerspöken

Det första du måste förstå är att kön är en social konstruktion. ”Kvinna” och ”man” är begrepp som godtyckligt uppfunnits av samhället. De har inget att göra med verkligheten. Vid födseln tilldelas alla barn slumpmässigt en av dessa etiketter av primitiva läkare med bakåtsträvande idéer, som utan vare sig goda eller objektiva skäl har bestämt sig för att ett mänskligt barn med penis måste vara en pojke och ett mänskligt barn med en vagina måste vara en flicka. Dessa ord är alla utbytbara, liksom kroppsdelarna. Inget av det betyder egentligen någonting alls.

Kom dock ihåg att de människor som vi helt meningslöst kallar ”kvinnor” är vackra och mäktiga och att deras godtyckliga kvinnlighet ständigt bör firas. Kvinnor måste gå samman och lyfta fram varandra. Kvinnor måste vara lika representerade i alla våra institutioner. Kvinnor är verkligen underbara, fantastiska, speciella varelser.

Men det finns inget som helst speciellt med kvinnor. Bokstavligen talat kan alla vara kvinnor. En kvinna är inte något särskilt. En person med penis kan vara en kvinna. En person med en vagina kan vara en kvinna. Om en hink full av sand kom till liv och ville bli kvinna kunde den vara en kvinna. Det finns ingen aspekt av kvinnligheten som är inneboende eller biologisk eller otillgänglig för män. Och kvinnligheten har verkligen inget att göra med dina kroppsdelar.

Men om du inte har en livmoder får du inte ha en åsikt om kvinnors rättigheter. Ingen livmoder, ingen åsikt. Det är mottot. Vi är trötta på att män fattar beslut om kvinnors kroppar.

Men det finns inget sådant som en kvinnas kropp. Transkvinnor är också kvinnor. En transkvinna är precis lika mycket en mycket kvinna som någon annan kvinna. Det finns absolut ingen skillnad mellan de två och att föreslå något annat är extremt trångsynt.

Men anti-abort lagar är sexistiska eftersom de specifikt riktar sig mot kvinnor, som är de som har barn. Om män kunde få barn skulle abort vara helt lagligt överallt.

Men män kan få barn. Och kvinnor kan vara fäder. Och pappor kan vara mödrar. Och mödrar kan vara män. Och män kan vara kvinnor. Och kvinnor kan vara män som är mödrar. Vad är egentligen så förvirrande med detta? Hur många gånger måste jag säga det: män och kvinnor är exakt samma på alla sätt och alla som tillhör en grupp kan lika gärna tillhöra den andra eftersom det absolut inte finns något som objektivt skiljer dessa två kategorier åt, och därför kan du inte säga något om den ena kategorin som inte är lika sant för den andra.

Men kvinnor är särskilt förtryckta i vårt samhälle. Män vet inte hur det är för kvinnor i det moderna samhället. De har privilegium och institutionell makt och det är omöjligt för dem att relatera till kvinnornas kamp. Det är därför det är så viktigt att se till att kvinnor ges alla chanser att lyckas utan att hindras av de orättvisa fördelarna som männen får.

Men män bör tillåtas i damsport. Det är otänkbart att förtrycka en biologisk man genom att förvägra honom deltagande i damsport. Om de andra tjejerna inte gillar det bör de kontrollera sitt privilegium och hålla käften

Men kvinnor måste stå upp och kämpa mot orättvisa. De måste kunna ta kontroll över sina egna utrymmen. Det som tillhör dem får inte tas ifrån dem.

Men drag-queens är underbara och fantastiska. Det finns få saker som är vackrare än en man i kvinnokläder och falska bröst som dansar på en scen.

Men män är påträngande och arroganta knölar.

Men män är kvinnor.

Men patriarkatet.

Men social konstruktion.

Men smartaste bästa tjejgänget!

Men jag är förvirrad.

Sluta kräva koherens.

Koherens är för trångsynta

Originalartikeln har översatts till svenska av Joakim Kämpe.

Läs vidare:
Intersektionalitetens sten-sax-påse-spel, av Ludwig von Krankenheit.

13 reaktioner på ”Hur man förklarar progressiv genusteori för trångsynta högerspöken”

 1. Nej tack till pseudovetenskap

  Helt ärligt något av den mest verklighetsfrånvända text jag någonsin läst. ”Mental delusion” är nog den mest passande stämpeln.

 2. Något förvirrad artikel. Men för de som är intresserade av frågan kring det socialt konstruerade är guevedoces lite intressant. En del män saknar ett enzym och föds som flickor. I samband med puberteten så sker dock omvandlingen biologiskt till man. En penis växer ut mm.

  Dessa bor i dominikanska republiken och växer upp i ett samhälle med starka könsroller. Detta hindrar dock inte de män som växer upp som flickor att börja uppträda som män när de biologiskt blir män.

  Visst finns det socialt konstruerade beteenden. Att äta med kniv och gaffel t ex. Men att blunda för genetiskt betingade beteenden som drivits fram av ett evolutionärt tryck är frikoppla sig från verkligheten lite väl mycket. (De som gör så är lika borta som penningsystemhaveristerna).

 3. Dagens skratt

  Stackars sate… mental delusion passar riktigt bra in på beskrivningen.
  Dock roande text att läsa 😀

 4. Det är egentligen ganska enkelt. En del av befolkningen är födda med penis och den andra med vagina. Vi har valt att benämna den penisklädda personen som man, men vi skulle lika gärna kunna kalla den för ek eller gräs eller…. Den vaginaklädda personen har vi valt att kalla kvinna men vi skulle lika gärna kunna kalla den för björk eller sten.

  Men det krävs en penis och en vagina för att skapa ett barn och barnet kan endast växa till i en livmoder i vaginapersonen. Detta är inte något som vi kan ändra på genom att döpa om penispersonen till något annat.

  Däremot finns det vissa kroppsliga skillnader i hur en vaginaperson bygger muskler jämfört med en penisperson. Det är inte sportsligt rättvist att låta en penisperson tävla på samma villkor som en vaginaperson i sporter som kräver kondition eller muskelmassa. I sporter som kräver tankeverksamhet och kvickhet som tex i motorsporter, hästridning eller liknande tävlar dessa personer redan idag sida vid sida.

 5. Det finns bara två kön och de går inte att ändra på.

  Det lustiga är att när ett barn eller vuxen person säger att de egentligen är något av det andra könet än de är, då uppmuntras det kemiskt. Vore det inte bättre att korrigera kemisk till det kön man är? Om en pojke säger att han känner sig som en flicka, då borde det rent logiskt vara bättre att få pojken att bli mer pojke än att försöka få pojken att bli en flicka. Således, mer testosteron än att tillsätta östrogen. En fullt vuxen man som är en man blir feminiserad om denna får brist på testosteron och konsumerar stora mängder östrogen. För stora mängder testosteron konverterar till östrogen och kan utveckla kvinnlig bröstvävnad hos män. Bodybuilders som tar t.ex. anabola steroider kan råka ut för det.

 6. Lysande text! Fångar väl de irrationella tossigheterna i genusteorierna. Ett stort tack för översättningen!

 7. Janne Hyllengren

  Genustramset är ologiskt, icke vetenskapligt och dessvärre både allmänskadligt och personfarligt. Att utsätta barn för denna form av ideologisk indoktrinering är en del i postmodern dogmatik och politisk korrekthet. Vänsterns utopier gör människor till Frankensteins monster. På mer än ett sätt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *