107: Brexit, vad hände sen – Andy Duncan, Mises UK

Hur Nigel Farage och Brexit är spiken i kistan för EU, hur britterna ännu en gång räddar oss från ett europeiskt imperium, hur brittiska politiker och statstjänstemän försökt stoppa det – och kan Boris Johnson lyckas göra ingenting? Med Andy Duncan från Mises UK.

2 reaktioner på ”107: Brexit, vad hände sen – Andy Duncan, Mises UK”

 1. Jag tyckte att ”reklamen” för detta inlägg lovade väl. Att få ett perspektiv på brexit inifrån UK är intressant.
  Emellertid fick jag ge upp efter 1/3. Jag såg inte att det levererade vad det lovade. (Möjligen blev det bättre sedan).
  Och förtroendet för Andy var i botten.

  Han sa sig vara en som underhöll datorsystem (men uppenbart lärt upp sig på finance). Och sa sig sälja utbildning till hedgefonder. På en fråga om vad så svarar han derivat. Och då börjar man ju undra lite. För att få jobb på en hedgefond så krävs en grundutbildning. Då har man tagit sig igenom Hull och vad kan då Andy tillföra?
  (I anställningsintervjuer kan man få frågor där man skall konstruera en korg derivat propert hedgad i huvudet på tid).
  Senare i intervjun så skall Andy berätta mer om sitt utbildande. Då handlade det plötsligt inte om derivat längre. Utan om att förklara reservkrav och QE. Det skall han alltså utbilda folk som är synnerligen insatta och rutinmässigt gör affärer med centralbanker som motpart. Det är snarare så att dom kan ge Andy en lektion.
  För övrigt formulerar sig Andy mer som han suttit hemma och knarkat konspiratoriska svammel-video på youtube.

  Det jag hörde om Brexit var att Andy menade att alla var marionetter till någon okänd entitet.
  Han verkade ha skallen full av konspirationer och fantasier.

  Går det inte att hitta en mer trovärdig person, än någon man skulle vilja skicka till ett hem för utvecklingsstörda. Nog måste det väl finnas.

  (Den libertarianska communityn har inte haft så stora framgångar. Opinionsmässigt. Och det kommer den inte få så länge man släpper fram stollar).

 2. Håller med Bosse. Konstig snubbe ni hittat till denna intervjun.

  Sen blir det lite förvirrande när han först säger att Theresa Mays avtal är ”BRINO” för att sen peka på hur bra Norge och Island har lyckats utanför EU. Båda dessa länder är medlemmar i EES vilket i praktiken är som att vara medlem i EU fast stå helt utan inflytande på de lagar och direktiv som EU inför och som man är tvingad att följa. Skulle Storbritannien följa detta exempel så skulle det vara ännu mera ”BRINO” än vad Mays avtal är.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *