Tusen personer har gjort vårt prov i österrikisk ekonomi – nu uppgraderar vi det!

Fler än tusen personer har testat hur mycket de kan om österrikisk ekonomi med det prov vi släppte för några månader sedan. För att fira det uppgraderar vi nu provet, med tre nya frågor, återkoppling till alla frågor och några lästips för de som tycker att provet är för svårt!

Den österrikiska skolan studerar ekonomin på ett sätt som alla kan förstå, vilket gör den farlig för makten. Den tar kål på den förvirring som makthavarna har skapat för att dölja resultaten av deras politik, såsom hyrestak och skatter. Om fler förstod sig på de ekonomiska samband som österrikarna beskriver skulle staten behöva ta några kliv tillbaka och ekonomin skulle kunna återhämta sig och slå ut i sin fulla prakt.

Förhoppningsvis kan detta prov inte bara vara ett tillfälle att testa hur mycket man redan kan utan också en möjlighet att utöka denna kunskap. Om du inte hört talas om den österrikiska skolan tidigare kan nog provet vara ganska svårt, men kika gärna då på lästipsen vi ger i början av provet eller kolla på någon föreläsning från årets Mises University.

Du hittar provet här:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScTAzQPtbqmhu5LaS0Meg0VXE-We1jGFQOVmsKm1oqQvZXqtw/viewform

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *