Drömmen om att dö frisk – Lars Bern (Freedomfest 2018)

En av vår tids största ofriheter är försörjningen med livsmedel. Den styrs av ett knappt dussintal globala företag som är världens största industri och understöds av livsmedelsmyndigheterna i många länder. I och med att matproduktionen har industrialiserats har den gjort maten billigare. Men det har också gett upphov till en kost som människokroppen inte är genetiskt anpassad för. Tillsammans med livsmedelsmyndigheters rekommendationer har det lett till en pandemi av metabola sjukdomar.

Lars Bern är en av grundarna bakom den nystartade Riksföreningen för metabol hälsa och är en av sveriges mest namnkunniga libertarianer. Hans meritlista är minst sagt gedigen både inom privat näringslivsverksamhet och inom vetenskapen där han bland annat har varit ledamot i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin och Kungliga Vetenskapsakademins miljökommitté.

Titta på Lars Berns föreläsning inklusive frågestund här:

Eller lyssna på Mises Ljud (finns även på iTunes samt andra podd-spelare):

2 reaktioner på ”Drömmen om att dö frisk – Lars Bern (Freedomfest 2018)”

  1. Lite intressant att Lars Bern beskrivs som libertarian. När jag läst hans blogg har han framstått som en svårt konspiratorisk penningsystemhaveristisk kommunist.
    Dvs allt annat än en libertarian. Snarare bara en stolle vars hjärna slutat fungera. (Nu har jag i sig inte läst där så många ggr, av just det skälet. Men kanske råkade jag bara läsa när han fick några kommunistiska utfall). Jag får väl titta igen.

    1. Ja, måste varit en och annan som satte kaffet i halsen när han fördömde fri rörlighet av pengar. Lars Bern har många rätt när det handlar om Big Pharma och klimathotet, det andra får man ta med en stor nypa salt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *