8 reaktioner på ”103: Beteendeekonomi, ekonometri och annan ekonomagi”

 1. Gode gud , hur kan en österrikare vara emot brexit? Entrism !! Lågvattenmärke i försvaret av centralisering.

 2. Hej, Barbarist!
  Jag tänkte svara någonting snarky i stil med ”Gode gud, hur kan en läsare av mises.se vara så vänster i termer av intolerans och onyanserad ovilja att förstå andras idéer?!”

  Men det kändes lite oartigt.

  Så jag hänvisar till Huerta de Soto’s argument om varför EU och €uron SAMMANTAGET och NETTO varit bättre för Europa än det reella alternativ som inflatera-och-devalvera politik annars varit. Smakprov:
  ”the different states of the European Monetary Union have given and completely lost their monetary autonomy, that is to say the ability to manipulate their local currency to serve political needs.”
  https://ideas.repec.org/a/bpj/jeehcn/v19y2013i1p1-28n5.html

  http://www.cobdencentre.org/2013/08/in-defense-of-the-euro-an-austrian-perspective/

  1. Um, UK har inte EUR så att hänvisa till EMU vad gäller berxit är något malplacerat. (Eller tarvar en omfattande förklaring).

   I takt med stigande globalisering så blev fast växelkurs i kombination med oansvarig politik inte framkomligt. Något Sverige och flera andra länder fick erfara i början på 90-talet.
   Man fick kapitulera och ha flytande växelkurs.

   Och med flytande växelkurs så är möjligheterna att manipulera tämligen begränsade.
   EU och EMU är snarare ett sätt att möjliggöra mer manipulation. I och med att man blir en större enhet i den globala världen. Det är alltså tvärtom i verkligheten.

 3. Woohoo, änligen ett nytt avsnitt. Hade nästan gett upp hoppet. Härligt att ni är tillbaka men saknar Klas.

 4. Det ser jag fram emot, underbar låt, och det är givetvis Hans och hans härliga entusiasm och insikter jag saknar, Klaus är ju kvar och still going strong!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *