Därför är Hultqvist lämplig som försvarsminister

För att slippa göra klart lumpen påstod Hultqvist att han var pacifist. Det var det enda sättet man kunde komma undan vapentjänstgöring, så för den lögnaktige var det vad denne fick dra till med.

Pacifism är en fredlig livsfilosofi. Som Jeff Riggenbach konstaterar är alla pacifister anarkister och alltså våra allierade i vår strävan efter frihet. Men Hultqvist var inte pacifist. Han var tidigt engagerad i politiken och det är inte en fredlig väg. Att vägra använda våld själv, men slåss om kontrollen till statens våldsmonopol är hyckleri och feghet och synnerligen opacifististiskt.

Idag viftar Hultqvist undan frågan om hur han undslapp lumpen som oviktig för om han är lämplig som försvarsminister eller ej.

– Det har ingen betydelse för min nuvarande tjänsteutövning, säger försvarsministern till SvD.

Men är frågan oviktig? När han tillträdde ljög han om hur det gick till, så åtminstone då tycks han ha bedömt frågan som viktig. Vi kan också anta att han ljög om att han var pacifist; det är helt enkelt det troligaste eftersom det var enda vägen ut och han var lagd åt politik, alltså våldsbaserade lösningar. Någon som har så lätt för att ljuga får betraktas ha en lögnares personlighet.

Utifrån ovanstående blir min bedömning av Hultqvist lämplighet som minister att han är mycket lämplig. Att ljuga är politikerns modus operandi. Liksom att gärna tvinga andra göra skitjobbet som man själv anser sig för fin för att göra. Hyckleri och feghet får också räknas till pluskontot för någon med detta föraktliga yrke.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *