Svensk skola: 175 år av ofrihet – Rickard Dahlin – Freedomfest 2017

Det är ett rent nöje att få presentera ett av de många uppskattade föredragen från årets FreedomFest Stockholm​. Rickard Dahlin​ om den svenska skolans ofria framväxt. En mer uttömmande redovisning av statliga knasigheter får man leta efter. Mycket intressant och märkligt nog: underhållande.

Vi kommer intervjua Rickard i Radio Mises. Har ni frågor till honom, skicka dem till oss. Antingen här på Facebook eller till radio@mises.se. Vill ni vara riktigt duktiga kan ni läsa in frågor och skicka till oss. 🙂

Rickard Dahlin är utbildad och verksam lärare strax norr om Stockholm. Han har skrivit forskningsuppsatser om lärarlöner och skolresultat baserat på Mises och Friedmans teorier. En av hans insikter är att skolresultat på sin höjd förbättras marginellt med ökade resurser. Rickard Dahlin är också erfaren ordningsvakt.

Tack till Björn Westerberg / bubb.la för bild på Rickard.

Du kan även lyssna på föredraget.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *