5 reaktioner på ”När skrev du på samhällskontraktet?”

  1. Om man föds in i det Libertarianska samhället så får man också snällt rätta sig i ledet med hot om våld. Inget frivilligt avtal där heller…Och detta är ett problem om det libertarianska samhället presterar dåligt eftersom det skapar paradoxen att inget har valt samhället och ingen vill ha det, medan libertarianer hävdar att det är helt frivilligt.

    1. Tänk om du hade skrivit ditt inlägg som retoriska frågor. Nu är det påstående vilket innebär att du förmodligen inte har den minsta nyfikenhet att undersöka hur en libertarian eller en frihetsmänniska tänker i dessa frågor eftersom det framgår klart och tydligt av ditt inlägg att du inte förstår något och inlägget enbart är till för att missleda via sökmotorerna. Med andra ord finns det inte ens någon anledning att förklara hur fel du har.

      1. Vad jag kan se stämmer det jag skrivit. Oavsett vilket samhälle du föds in i så är du per automatik underkastad regler du aldrig godkänt och dessa regler upprätthålls med pickadulvern. Detta är sant i både Nord Korea, minimalstaten och i anarkin. Den fråga som människor normalt ställer sig är inte om man är underkastad regler man inte godkänt (samhällskontrakt) eftersom detta alltid är sant, den relevanta frågan är kvaliteten på den regelsamling man av nödvändighet är underställd genom det faktum att man föds in i ett samhälle med existerande regler. Och återigen, om det libertarianska samhället underpresterar och presenterar dig och dina gelikar med en dålig meny av möjligheter att avancera era intresse, så leder det till den uppenbara paradoxen att det ”frivilliga” samhället kan vara ett samhälle ingen har valt och ingen vill ha. Pickadulvern används i detta samhälle för att cementera ett kasst staus quo och detta hot om våld upplevs naturligt som repressivt.

      2. Det du missar totalt Lucas är att det inte finns något libertarianskt samhälle. Även om libertarianska idéer skulle råda finns det inget libertarianskt samhälle. Således blir ditt resonemang om samhällskontrakt i ett libertarianskt samhälla totalt innehållslöst. Ett argument som bara existerar i ditt oförstånd. Läs på!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *