Bounty: 0.1 Bitcoin för att bemöta Aftonbladets ledare

Eftersom vi inte får (och absolut inte vill ha) presstöd för att producera dynga, är vi så illa tvungna att arbeta inom privat sektor. På Aftonbladet har man inte hört talas om denna sektor. Men det är den del av tillvaron där människor byter varor och tjänster med varandra under ett systematiskt förtryckande system som kallas ”valfrihet”.

När vi väl har lite tid över från jobbet för att producera dynga på mises.se måste vi prioritera stenhårt – så att vi ger vår publik rätt dynga. Till och med då kan det vara svårt att hinna med.

Just nu skulle vi till exempel vilja skriva ett fasansfullt dräpande svar på den här idiotiska ledarartikeln. Men vi hinner inte, eftersom vi jobbar. Därför utlyser vi nu en bounty: 0.1 BTC för en artikel som fullkomligt mosar den kakafoni av grälla dumheter som är Aftonbladets ”ledare” den 3 april, nådens år 2017.

Ett tips är att börja med att fullkomligt såga de exempel på ”privatiseringar” och ”marknadsmisstag” som Jonna Sima tar upp, båda har (surprise, surprise) att göra med de perversa incitament som statliga interventioner i marknaden innebär.

 • Skolor är inte PRIVATA – de är skattefinansierade – kunderna och skolorna kan inte själva komma överens om PRIS, kunderna har inte ens tillgång till så mycket förhatlig ”valfrihet” att de kan välja att INTE gå dit.
 • Gynekologmottagningen Ultragyn får utökad ersättning från LANDSTINGET när de opererar. Få se nu, om man betalar mer för någonting än någonting annat. Kommer man då få mer av någonting än av någonting annat?

Det är detta som Aftonbladet exemplifierar som farorna med ”privatisering” och ”valfrihet”.

Tycker ni detta räcker eller är någon sugen på 0.1 BTC?

Samtala med oss på Facebook om du har uppslag.

Här är ledaren: https://unvis.it/aftonbladet.se/a/8ayV2

2 reaktioner på ”Bounty: 0.1 Bitcoin för att bemöta Aftonbladets ledare”

 1. Det finns 100 % privat sjukvård. Vi behöver bara ta operation eller korrigering av närsynthet. Den blir hela tiden bättre och billigare.

  Enligt Aftonbladets tes borde det bli sämre och dyrare.

  I USA finns 100 % privat läkarvård. Alla åtgärder finns i en prislista. Du betalar kontant och inte heller via försäkring. Priserna ligger långt under den offentliga vården. Priset för läkemedel hos dessa 100 % privata läkare ligger på 90 % av offentliga läkemedel.

  Hur kan de vara så billiga? Ingen administration och fritt val vid inköp av läkemedel.

  Dessutom. Varför betala 250.000 dollar för en 4-årig utbildning på Harvard som ger dig en ganska dålig inkomst som anställd när du kan betala 40.000 dollar för utbildning på 4 veckor som ger dig en utbildning där du får kunskaper som kan ge dig en inkomst på som är minst tio gånger högre än den du kan få via en utbildning på Harvard?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *