91: Prof. David Dürr mot staten

Klassiska liberaler menar att allt kan privatiseras utom juridiken. Juridikprofessor David Dürr från universitetet i Zürich menar tvärtom att juridiken är det första som bör privatiseras, eftersom det är roten till alla monopol. Denna insikt gjorde honom för tio år sedan till anarkist. Han planerar att stämma staten för att den är stat. Hur fungerar privaträtt och hur skulle sådana samhällen kunna se ut? Avslutningsvis tar professor Dürr och Joakim Fagerström en nostalgitripp tillbaka till årets PFS.

Prof. Dürr om att stämma staten
Prof. Dürr om privaträttsamhällen
Rahim Taghizadegan på PFS 2016

3 reaktioner på ”91: Prof. David Dürr mot staten”

  1. Utan att ha lyssnat på bloggen ännu, skulle jag vilja påstå att just juridiken är bland det enklaste att privatisera, det mest rationella och både logiskt och moraliskt rätt.

  2. Staten är väl ett lika naturligt fenomen som icke-institutionaliserat kriminellt beteende, som mördare och tjuvar.

  3. Tack för detta! Inger hopp!
    Märkligt att höra någon så skarp människa som prof. Dürr talar om oss som apor och som del av naturen när allt han annat han talar om, verkar för, filosoferar omkring, jobbar inom etc verkligen är allt annat än av naturen, inte någonstans står att finna i naturen och inte heller går att ”införliva” i naturen.
    En människa som arbetar inom den juridiska sfären och här talar om frihet och autonomi och en ev möjlighet till samhällelig evolution från sitt område, jämför sig sedan med apor…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *