FF 2015 video: Jon Karlung, Bahnhof internet

jonNedräkningen till Freedomfest Stockholm 2016 har börjat. Har du inte reserverat lördagen den 27 augusti i din kalender redan så gör det nu. All information hittar du på www.freedomfest.se.

För att bygga upp stämningen kommer vi fram till Dagen F bjuda på några upptagningar från FF 2015.

Först ut är Jon Karlung, VD på Bahnhof internet. Hör honom berätta om siu hjältemodiga kamp för att skydda sina kunders privatliv mot statens omättliga lust att glutta på undersåtarnas kommunikationer, åsikter och bankkonton. Han berättar om hur han spelade in säkerhetspolisens hot mot honom och publicerade deras hotfulla uppträdande. Han berättar också hur han, när han vid ett tillfälle till slut blev tvungen att utlämna viss information gjorde det i form av ett dokument med sovjetiskt typsnitt som inte gick att scanna, lagrat på en cd-skiva krypterad med DDRs säkerhetschefs namn som lösenord. Men han påpekar att inte bara staten är ett hot. Han varnar också för hur att den stora mängd personlig information som företag som Google och Facebook samlar på sig kan vara ett hot mot den personliga friheten. Och mycket annat superintressant.

OBS Nyhet! Man måste föranmäla sig till lunchen på Freedomfest men INTE till själva evenemanget. Se hemsidan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *