Veckan som förgick, v.15

It just aint Fanny no’ mo’

finansdepartementet
Finansdepartementet som just räknat ut att ”redan om fyra år kommer det vara ett rejält överskott, minst 37 miljarder”.

Feministkritiker brukar ibland hävda att den hysteriska vänstern strider mot verkligheten. Kritiken avfärdas som felaktig och att man inte förstår etc. Nyheter24 publicerade en artikel, skriven av Fanny Åström, där hon ondgör sig över att kvinnor föder barn. Fanny tycker att det är fel, eftersom en av patriarkatets grundpelare är att just kvinnor föder barn.

Det Fanny säger, även om det är oavsiktligt, är att patriarkatet är grundat i naturen, det vill säga Verkligheten. Och Fannys hela livskamp går ut på att kämpa mot Verkligheten. Sådana strider brukar sällan sluta lyckligt. Låt oss gissa att Fanny inte har barn? Bäst så.

Det finns en bok som beskriver den utopi hen längtar efter: A Brave New World. I den föds barn i fabriker, sorteras in i olika livsuppgifter och fostras av staten. Undersåtarna ägnar sig åt arbetslinjen, äter lyckopiller, går på ”the feelies” (som movies, men med känslor) och har kravlöst sex. I the Brave New World behövdes ingen förtryckande stat som tvingade folk utan de var nöjda med att förslava sig själva i utbyte mot piller och ett ansvarslöst liv.

Fanny är för övrigt amerikansk slang för rumpa och brittisk slang för vagina — patriarkal ironi när den är som bäst.

Skolan mot SD

Eleverna röstade fel i skolvalet. Hela 25% röstade på SD. Man måste jobba med värdegrunden och bestämmer sig för att sätta upp en helt arabisktalande klass på skolan i villaområdet och köra dit elever med buss från kringliggande utanförskapsområden. Det ska väl lära ungarna att rösta rätt nästa gång!

Enligt kommunalrådet Ebba Östlin (S) finns det flera förklaringar till bussningen.

Både att det fanns lediga skollokaler på Falkbergsskolan, men också att över 25 procent av skolans elever röstade på Sverigedemokraterna i skolvalet 2010, vilket startade en diskussion om behovet av en större blandning av kommunens unga.

– Vi såg att många i skolvalet röstade på SD på Falkbergsskolan, då kände vi att det fanns en poäng i att jobba aktivt med värdegrundsfrågor, säger hon.

Obs fotnoten i slutet av artikeln: I skolvalet 2014 hade andelen SD-röster på Falkbergsskolan gått ned kraftigt.

Om detta mikroexperiment följer samma mönster som det mångkulturella makroexperimentet Sverige får vi nog räkna med att SD får minst 40% på Falkbergaskolan i nästa skolval.

Axiom: Sverige har råd

Aftonbladets Lena Mellin presenterade i veckan det axiom som hela Det Nya Sverige baseras på: Sverige har råd. Efter att Lena erkänt att det är läskigt dyrt drar hon en kanin ur hatten och postulerar att ”som tur är har Sverige råd” och att invandringen ändå är en ekonomisk vinstaffär. Som auktoritet till stöd för detta axiom citerar hon självaste finansministerinnan. Vi citerar rakt av, det går inte att göra det bättre än Aftonblaskan:

I stället finansierar den växande ekonomin som står för merparten av kostnaderna. BNP ökar mer än i de flesta andra EU-länder och det betyder högre skatteinkomster för staten. De kommer i hög grad gå till att bekosta migration och integration.

Regeringen har övergivit två bärande principer för statsbudgeten. Den första är målet om en procents överskott under en konjunkturcykel. Den andra är krona-för-kronaprincipen, att varje kostnad ska finansieras krona för krona och inte med lån.

Därför kommer en del av statens utgifter, bland annat för flyktingmottagandet, att betalas med lån. I år beräknas budgetunderskottet bli 36 miljarder. Men redan om fyra år kommer det att vara ett rejält överskott. Finansdepartementet tror att det blir 37 miljarder.

Samtidigt sjunker den offentliga sektorns skulder. Från 43 procent av BNP till 37 procent. De många flyktingarna kostar mycket pengar. Men vi har, som du ser, råd med några till.

BNP ökar bokföringstekniskt för att staten omsätter mer pengar än någonsin i asylindustrin. Och detta BNP kommer ligga till grund för staten att spendera ännu mer pengar. Låter som en ekonomisk perpetuum mobile. Och den offentliga sektorns skulder minskar? Och om fyra år går Sverige med ”ett rejält överskott”.

Dags att sätta på korken.

Ryssland kränker USAs gräns i Östersjon

Den ogenerade propagandan för att hetsa svensken till att kräva Natomedlemskap fortsätter med oförtruten styrka.

Under veckan patrullerade amerikanska krigsfartyg den rysk-amerikanska gränsen i Östersjön 650 mil från New York och 70 mil från St. Petersburg. Plötsligt uppenbarade sig ryska stridsflygplan och flög jättenära de amerikanska fartygen så att de amerikanska flottisterna blev jätterädda och kände sig jättehotade.

Det här var en omotiverad eskalering från Rysslands sida. Precis vad man kan förvänta sig av en kille som Putin som hela tiden försöker provocera fram nya krig. Fy Fabian.

Hatreklam från IKEA

Men den läskigaste nyheten den här veckan var ändå berättelsen om Rosanna som köpte TV-bänken Hagge på IKEA och i den obrutna kartongen hittade en papperslapp med reklam för hatsajten Fria Tider. Hon beskriver chocken bäst själv:

– Jag trodde det var ett skämt först. Man fattar inte riktigt. Det var ju bara jättekonstigt att det låg inne i kartongen. Först blev jag chockad, sen blev jag arg, säger Rosanna.

Rosanna, som kan Värdegrunden på sina fem fingrar, fortsätter:

– Det är verkligen inte något jag vill ha i mitt hem. Det är så långt ifrån mig som person man kan komma. Jag vill inte att de här puckona ska ha någon gratisreklam heller, säger hon.

Eftersom hon verkligen inte vill att de högerextrema puckona ska få någon reklam ringer hon genast Expressen, Sveriges näst största kvällstidning med en dagsupplaga på nästan 300.000, som publicerar berättelsen om de högerextrema puckona för hela riket. Rosanna förklarar för Expresen att IKEA inte verkade ta hennes uppskakande upplevelse på allvar.

Rosanna gick tillbaka till Ikea vid Kungens kurva dagen efter för att förklara vad som hänt, men upplevde inte att personalen tog ärendet på det allvar hon hade önskat.

– Det är jätteobehagligt om flera har fått det. Man måste gå till botten med det.

Expressen, som är välkända för sitt kompromisslösa arbete att ”gå till botten” med sånt som är fel i samhället, ringer upp IKEA som då plötsligt inser allvaret i situationen:

– Detta är självklart inget Ikea står bakom och något vi tar starkt avstånd från. Vi beklagar om kunden har känt obehag, skriver hon i ett mejl.

Nu samlar Ikea in mer information om händelsen för att undersöka saken närmare.

Se där. Och så finns det de som säger att man inte kan påverka!

Med önskningar om en härlig vecka — Vi ses i andra änden!

2 reaktioner på ”Veckan som förgick, v.15”

  1. Haha historien med ikea var en riktigt höjdare:) Nu är inte jag en pr-konsult men det måste vara ortoligt lätt att få sitt budskap idag, om det är ett budskap som makten tycker ( eller har gjort) kontroversiellt.

  2. Det jag saknar i Expressens Rosanna-story är den obligatoriska bilden på kränkt-ledsen-besviken-triggered-stackan i fråga. Jämför med klassisk lokaltidningsbesvikelse.

    Det gör faktiskt att man börjar fundera över om Rosanna överhuvudtaget existerar?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *