Veckan som förgick, v. 14

Veckans tema är dans. Goda nyheter för alla som har rytmen i blodet!

1 steg framåt, 1 steg bakåt, räknas det som dans?

dans
Staten tillåter discodans
Detta var veckan då ett av Sveriges allra mest korkade förbud avskaffades: dansförbudet. Under ett flertal år har statens lakejer spanat efter förbjuden, och erbjudit oss komiska rapporter som då kommuninspektörer tog spionbilder på ett dansgolv och hävdade att ”ytan befolkades av 50–80 personer som rörde sig i takt med musiken under dansliknande former”.

Men äntligen ska det nu alltså bli tillåtet, i Sverige, att röra sig i takt med musiken under dansliknande former! För detta tackar vi VPK, frihetens fanbärare.

Är förresten Förbudsminister Gabriel Wikström tillfrågad? Han som nyss förbjudit mentolcigaretter för att förbättra undersåtarnas hälsa. Vad händer om vuxna människor plötsligt tillåts dansa hur som helst? Tänk om någon blir ledsen? Kan vi inte åtminstone tvinga dem att bära hjälm, ryggplatta och suspensoar?

Konstnärlig frihet då?

Med sådana framsteg för friheten tillåts vi säkert snart också att publicera bilder på offentliga konstverk på Internet. För det har plötsligt blivit förbjudet. Det är numera ett brott mot upphovsrättslagen. Har Förbudsminister Gabriel ett finger med i spelet här också?

Vi tar det från början. Våldsmonopolet finansierar offentlig konst med skattemedel för att hålla undersåtarna på glatt humör. Skattemedel rakas alltså in av våldsmonopolet från befolkningen. Det är alltså ”allmänheten” som betalat för den offentliga konsten. Ett annat ord för offentlig är publik, och den offentliga konstens publik är ”allmänheten”. Som alltså redan betalat för konsten oavsett om de ville det eller inte (för deras eget bästa). Men när ”allmänheten” bestämmer sig för att ta ett foto av ett offentligt konstverk, som de alltså betalat för, och presentera det för andra på ett publikt forum, då är det alltså inte tillåtet.

Klart som korvspad.

Samhällskritisk dans

Mer dans. Sockerpojken Måns Zelmerlöw, ännu inte 30 år fyllda, ska leda ”mello”-finalen den 14 maj. Han säger:

Det är mer än någonsin nödvändigt att vi enas och förenas. Rent bokstavligt gör vi det i Eurovision också, där möts de flesta av Europas länder. Och Australien, som vi förenas med nu.

(Australien? Vafalls? Någon som blandat ihop Austria med Australien?)

Rent praktiskt ska denna ”förening” verkställas genom någon slags flyktingkrismedvetandefrämjande dans. Det ska vara ett ”vågat nummer” utlovas det. Vi gissar därför att som vanligt är RFSU/RFSL som skrivit koreografin men att man denna gång kanske låter det vågade numret framföras av flyktingar.

(Vi erkänner att vi gissar nu. Den som klarar av att se på ”Mellon” får gärna korrigera oss i kommentarerna nedan. Även om redaktionen kanske klarar av att se sockerpojken, så klarar vi inte av att se på hans olidliga kollega Petra Mede.)

Trots den inkluderande dansen är sockerpojken kritisk. Medan SVT, Måns och Petra gör allt för att öppna våra hjärtan och vara inkluderande så har SD-regeringen och ”Sverige” stängt gränserna.

– Jag såg på Aktuellt i går att Sverige är det land som har tagit emot flest flyktingar per capita. Samtidigt har vi stängt gränserna nu så jag vet inte om det är så mycket att vara stolt över heller, säger Måns Zelmerlöw till SVT.

Panama

Knappt värt att ens kommentera. Ett välregisserat propagandaprojekt med syfte att provocera fram indignation hos undersåtarna så att de ska kräva hårdare globala skattelagar. Gäsp.

Det presstödsfinansierade Svenska Dagbladet hävdade i pappersupplagan att Panamapapprena är ”större än Wikileaks och Edward Snowden” tillsammans. Att folk gömmer undan några miljoner från skattmasens håriga fingrar är alltså större än avslöjanden om att hundratusentals mördats i meningslösa krig och miljontals får sin kommunikation avlyssnad av överheten. Lägg ner.

Kort utdrag ur veckan ur det allt tryggare Sverige

Dråpförsök på asylboende. Färdtjänstförare misstänkt för våldtäkt. 13-åring eldades i ansiktet, och blev ”jätteledsen”. Mordförsök med järnrör på Värmdö, dock verkar ingen SD-politiker vara inblandad. Gravid kvinna attackerades av fem mörkklädda minderåriga ynglingar med huvor, som efter attacken sprang i riktning mot Rinkeby. Kvinna knivöverfallen och huggen i magen, när hon var på hundpromenad. Polisen trodde först inte på kvinnans larmsamtal utan trodde det rörde sig om ett psykfall. Två elvaåriga pojkar sexuellt ofredade i simhall. Man knivhuggen ett flertal gånger i Tidaholm.

Det måste vara vårkänslorna som sprudlar. Samma gamma vårkänslor som återkommit årligen till Sverige sedan tidernas begynnelse.

Feministvänstern bröstar upp sig

Enligt de som fortfarande tittar på TV, finns det tydligen ett program som heter Fråga Doktorn. I det senaste avsnittet fick man lära sig att B12 brist hos kvinnor orsakar jättestora tuttar och hårlöst kön. I alla fall om man ska tro den tecknade bilden av en naken kvinnokropp som användes som illustration.

Reaktionerna kom omedelbart, och gick i princip ut på att den tecknade kvinnan inte såg ut som en riktig kvinna, eftersom hon hade stora bröst och led av håravfall. Så ser inte quinnor ut.

Detta trots att den hysteriska feministvänstern går ut på att hävda att kvinnokroppen minsann kan se ut exakt hur som helst — ja nuförtiden kan den ju till och med ha ett manligt könsorgan bara innehavaren av det manliga könsorganet känner tillräckligt mycket att han är en kvinna. Kontentan av detta är alltså att kvinnokroppen kan se ut hur som helst, men den kan inte ha stora bröst och ett hårlöst könsorgan.

Vidare kritiserades bilden för att det verkade som om den hade skapat av en pubertal pojke, och som alla vet är pojkar, pubertala och icke-pubertala det värsta som finns.

Mikrovåldsmonopolet

Det är ett välkänt hatfaktum att de yrken som betalar högre löner tenderar i större utsträckning att befolkas av män än kvinnor. Det finns olika förklaringar till att detta är fallet. En vanlig vetenskaplig förklaring är att män är överrepresenterade både i hög och låg IQ, och underrepresenterade i mitten, medan kvinnor tenderar att vara överrepresenterade i mitten, men underrepresenterade i hög och låg IQ. Detta skulle förklara både varför män flockas till yrken som kräver en högre IQ och varför den övervägande mängden personer som sitter i fängelse är män.

Men. Eftersom man på förhand vet att detta inte är sant, utan att det bara är en misogyn och rasistisk idé som har sitt ursprung hos Hitler, måste förklaringen vara en annan: manliga mikroaggressioner. Ett forskarlag vid Univeristy of Michigan har fått 500 000 dollar (!) att spendera på att undersöka alla de sätt som manliga mikroaggressioner håller kvinnor utanför dessa områden. En mikroaggression definieras som en ”omedveten fördom”. Det är alltså, återigen, männens fel (så klart) att kvinnor inte vill studera till ingenjörer. De är bara inte medvetna om det. Vi väntar med spänning på resultaten från denna värdegrundsbaserade forskning.

Avslut

Avslutningsvis kan vi nämna att amerikanska TSA spenderat 1,4 miljoner dollar på en app som slumpmässigt pekar höger eller vänster. Höger eller vänster. 1,4 miljoner. För detta. Det var allt för den här veckan. Tjingeling!

4 reaktioner på ”Veckan som förgick, v. 14”

  1. Känns som det blir värre för varje vecka.. Måste va en tidsfråga innan alla måste ha kardborre på skorna eller söka tillstånd för att ha skosnören.

  2. Angående ”Mellon” (snälla Stockholmare, varför ständigt dessa diminutiv?) stämmer det faktiskt att Australien deltar som ”special guest”. Varför då? Priscilla – Öknens drottning vet säkert.

    I mitten av 90-talet hette det att ESC skulle läggas ner, p.g.a. bristande intresse. Såg fram emot det. Nu pågår det i ett halvår. >:(

  3. Alltid drömt om att skaka på höfterna samtidigt som jag njuter av ett bloss ett mentol. 🙁

    Nåväl, man kan ju inte få allt.

    I hjärta staten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *