Veckan som förgick, v. 12

12898330_530772407103356_1965748522707179316_oGlad Påsk! Påsken är Frihetens högtid. Ett sätt att känna sig fri är att stänga av nyhetsflödet, njuta av familjesamvaro och i största allmänhet stoppa huvudet i sanden. Till dig som ändå väljer att fortsätta läsa citerar vi skylten vid ingången till Dantes helvete: Lasciate ogne speranza, voi ch’intrate.

Vi vet vid det här laget att vi inte borde förvånas. Men ändå slås vi varje vecka av hur modärniteten hela tiden presterar nya vansinneshändelser. Det är som att åka hiss utan att någonsin nå bottenvåningen. Ständigt nya sprängningar, knivdåd, handgranater. Och som botemedel ännu mera Dan Eliasson, utopism, feminism och genusträning och Sveriges beredskap är god.

Bryssel

Veckans stora nyhet var givetvis det blodiga terrordådet i Bryssel. Eller som svenska kvalitetsmedier brukar formulera saken: terrorhändelsen. Passiv form. Inte peka ut någon grupp. Inte ”vi-å-dom”. Inte döma. Måste inkludera. Terror händer utan förklaring. Vi fördömer jättekraftfullt att det händer. Undersåte, lev ditt liv som vanligt! Om vi anpassar oss efter den nya Verkligheten™ så har terrorn segrat!

Det finns många som är bättre kvalificerade att kommentera denna onda handling, detta bestialiska massmord, detta djävulska helvetesdåd. Vi nöjer oss med att konstatera att det inte är en slump utan en fullt förutsägbar konsekvens av självdestruktiv godhetsknarkande naiv västeuropeisk politik. Och i samma anda förutsäger vi mera av detsamma. Mycket mera.

En av dessa bättre kvalificerade är Lena Mellin på Aftonmössan. Hon citerade i sin tur rikets mest kvalificerade expert på ämnet: Mona Sahlin, samordnaren mot våldsbejakande extremism. Mona förklarade att mord som utförts av extremister de senaste åren har utförts av högerextremister, och det inger hopp.

Tankebrott

Nymoderaternas partiledare AKB hetsas av Aftonbladet att fördöma Lena Adelsohn Liljerot eftersom hon läser fel internetsajter och kanske rentav umgås med otillåtna tankar om svenska kvalitetsmedier. Och AKB låter sig gärna hetsas till godheten:

Den förra moderata kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth anser att svensk media mörkar fakta om invandringen – och hon läser den främlingsfientliga sajten Avpixlat, säger hon till Dagens Nyheter.

Det får M-ledaren Anna Kinberg Batra att ryta till.

Grrr! Lena läser Avpixlat. Lena får underkänt. Skulle aldrig få vara med i AKB:s regering. Frågan är om Lena någonsin kan förlåtas?

Ulf Adelsohn förklarade att de båda nog tog miste på det svenska debattklimatet eftersom de trodde att åsiktskorridoren börjat vidgas en aning. Nja Ulf, en pytte-aning kanske, men inte tillräckligt för att tänka icke-godkända tankar.

Av detta drar vi slutsatsen att AKB själv ALDRIG läst något på Avpixlat. Och att hon skulle kunna sjunga den här lilla visan med gott samvete:

Jag har aldrig var’t på snusen
aldrig rökat en cigarr, halleluja.
Mina dygder äro tusen,
inga syndiga laster jag har.
Jag har aldrig sett nåt naket
inte ens ett litet nyfött barn.
Mina blickar går mot taket
därmed undgår jag AVPIXLATS garn, halleluja.

Notera också att Aftonbladet attackerar moderaterna för deras restriktiva invandringspolitik, trots att sossaldemokraterna driver en invandringspolitik som är ännu mer rasistfascistnazistisk än SD.

Förtidspension direkt efter gymnasiet

Här är en dokumenterat usel idé: Förtidspension för unga. Den har prövats förut med katastrofala resultat. Ett så katastrofalt misslyckande är en oemotståndligt lockelse att försöka igen för den oanställningsbara begåvningsreserv vi kallar politiker. Fast inte utan att först applicera lite ordmagi: Den här gången ska det heta hel sjukersättning istället för förtidspension. Får vi i all ödmjukhet föreslå till nästa försök om sisådär 20 år att slå ihop dem och kalla det helpension?

Enligt våra folkvalda representanter ska denna förmån bara erbjudas dem i samhället som fullständigt saknar potential.

– Det här handlar också om att frigöra resurser för att ännu mer kunna fokusera på dem där det finns en potential kvar för att de ska kunna ta sig tillbaka till arbetsmarknaden, säger socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) till DN.

Mises-redaktionen analyserar alltid världen ifrån incitament (praxeologi). Vi inbjuder som intellektuell skrivbordsövning åt läsaren att själv räkna ut vad denna lilla aspekt på helpensionen kommer leda till:

Dessutom ska långtidssjukskrivna unga kunna få behålla ersättningen när de börjar studera.

Rätt svar kan lämnas i kommentarsfältet.

Ryssland attackerar Sverige — igen

Det börjar bli tjatigt med alla ryska attacker mot Sverige. När Putin inte kör omkring med osynliga ryska ubåtar i Stockholms skärgård, förbjuder sexpropaganda à la RFSU/RFSL mot barn, eller viftar med bladlösa knivar utan skaft så hackar han ihop överbelastningsattacker mot den svenska demokratins fundament: De folkuppfostrande kvalitetsmedierna.

Något brister ändå i analysen. Ty cui bono? Eftersom alla vet att Putin vill invadera Sverige via gasledningen intill Gotland så fort som möjligt så borde han först vilja demoralisera och fjollifiera befolkningen maximalt. Varför skulle han släcka ner sina bästa allierade?

Inte för att mises-redaktionen någonsin skulle besöka Avpixlat, men vi har ryktesvägen (jättelång ryktesväg) hört att Avpixlat och andra hatsajter inte berördes av Putin-attacken.

Transgender kommunist-feminist örfilar häst

Horse 300Cirkusen om vem som ska bli republikanernas respektive demokraternas presidentkandidat fortsätter på andra sidan Atlanten. Demokraterna visar sitt demokratiska engagemang genom att inte enbart engagera sig i sitt egna val, utan även i republikanernas val. När det inte handlar om att klä ut sig i Ku Klux Klan – kostymer och heila på ett Trump-event, handlar det om våldsamma protester för att stoppa det fria ordet. Att demokrater tar på sig Ku Klux Klan-kostymer är annars en gammal tradition; Ku Klux Klan grundandes just av demokrater som sökte omkullkasta republikanskt styre, och de attackerade specifikt afroamerikanska republikanska ledare.

Kvinnan/mannen/varelsen på bilden är en transgender-kommunist-feminist som just örfilat en polishäst, möjligen eftersom den gjort någon sorts närmanden. Djurskyddsorganisationen PETA kom ut med ett uttalande där de kritiserade kvinnans mannens dets beteende. Till henoms försvar var hästen vit, och vitt liv är alltid fel och kan aldrig försvaras, och det mest etiska vore om alla vita begick självmord.

 Svenska traditioner

Alla vet att Sverige inte finns, egentligen. Och eftersom Sverige inte finns, finns det inte heller något som heter svensk kultur. Allt som vi tror är svenskt, kommer egentligen från någon annanstans. Som kåldolmar, julgranar och kebab till exempel. Eftersom kåldolmarna kommer från Erdogan i Turkiet finns det inga svenska traditioner.

Men om det är en sak vi faktiskt vet är det att Ramadan är en typiskt svensk tradition. Detta eftersom om något görs av några personer i Sverige blir det automatiskt en svensk tradition. Ja, alltså, till skillnad från ”midsommar och sådana där töntiga saker”. Alla vet ju att svenskar inte har ”en identitet, en historia, någonting som binder ihop oss”. Men Ramadan är självklart en svensk tradition.

En annan het kandidat på svensk tradition, något som numera är lika vanlig som tussilago på våren, är vägpirater. Precis som tussilago på våren, dyker vägpiraterna bara upp ur ingenstans, och ger upphov till en typiskt svensk kulturupplevelse.

Ytterligare två typiska traditionskandidater från veckan är Handgranatsattack mot barnfamilj och buss beskjuten.

Men det kan också vara en buspojkars modernisering av den tråkiga katolska icke-svenska påsken: Kanske en uppgradering från ettöres smällare, till femöres, mini-kinapuff, kinapuff, automatvapen och handgranat. Kidsen har ju ingen lokal.

Glad påsk (och ramadan) på er go’ vänner!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *